Bästa uv tältet 2019

Solen skiner, vinden blåser och vattnet har nått en godkänd badtemperatur. Om ni väl ska till stranden eller badklipporna under sommaren med era barn är ett av de viktigaste prylarna att ta med sig ett UV-Tält.

Tältet hjälper till att undvika skadliga strålar från ditt lilla barns hud och ge ett nödvändigt skydd när solen blir starkare. Det finns även en hel del forskning kring ämnet och det allmänna solrådet rekommenderar föräldrar att hålla sina barn under 6 månader borta från solen och rekommenderar endast att använda solskyddsmedel om sol ej kan undvikas. Ett tält är alltså ett måste för att ditt barn ska vara skyddat säkert. Det finns massor av tält att välja mellan i dessa dagar, så vi har helt enkelt samlat de allra bästa tälten för att du ska hitta det bästa tältet i din specifika priskategori. Passa på och handla ditt tält nu så ni är väl anpassade för den korta svenska sommaren!

 

Snabbt svar: Bästa UV tältet 2019 – Bäst i test

  1. Deryan UV Tält
  2. UV Tält, Ljusblå UV 40+
  3. Babymoov UV Tält Tropical

 

3 Bästa UV Tälten 2019 Bäst i test

 

1. Deryan Pop-up Tält

Deryan-Pop-up-UV-Tält

Detta är ett stabilt popup-tält från Deryan. Tältet används på stranden, i trädgården eller på annan lämplig plats behovet finns. Detta tält har ett UV-skydd på 50+ och ett insektsnät medföljer.

 

2. Tält, Ljusblå, UV40+

bästa uv tältet

Här är ett rymligt tält med en skyddsfaktor på UV40+ som skyddar ditt barn från UV strålningen under sommaren alternativt utomlands. Tältet är väldigt praktiskt att ta med och har två fickor insydda på insidan där ni kan bevara diverse saker. Under blåsigt väder kan ni fästa tältet med de fyra stycken tältpinnarna som ingår.

 

3. Babymoov UV-tält Tropical

uv tält bäst i test

Detta tält från Babymoov är både enkelt att bära med sig och sätta upp. Det ingår en smidig bärväska samt ett inbyggt myggnät. Detta tält har en skyddsfaktor UPF 50+.

 

 

Tänk på detta när du köper det bästa UV tältet

 

Är det enkelt att montera upp?

Tältet kanske har en snygg design på förpackningen, men frågan ni ska ställa er är om det är enkelt och praktiskt att ta med sig till stranden och att sätta upp? Ni kanske vill överväga ett UV-tält med det allra enklaste installation för att förenkla hela proceduren när ni har små barn springandes runt er. Vi rekommenderar att man köper ett UV-Tält som är snabbt och enkelt att montera.

Hur bra solskydd ger det?

En av de främsta anledningarna till att du köper ett tält för barnet är att få skydd mot solen. Titta på vilken typ av UV-skydd som barntältet erbjuder. Tänk även på att tältet inte ska isolera värmen utan att man faktiskt ska kunna vara i tältet under en längre stund.

Hur hållbart är det?

Ibland kan vinden bli riktigt starkt och påfresta ert lilla tält något enormt. Tänk på vilket material tältet är tillverkat av och hur hållbart det faktiskt är. Vi rekommenderar att välja en högkvalitativ produkt istället för ett billigare alternativ som blåser bort så fort det dyker upp lite moln på himlen.