Mittbarn

Oval studsmatta – Bäst i test

Att studsa studsmatta kan vara den bästa aktiviteten för hela familjen. Har du plats för en större studsmatta i trädgården ska du definitivt skaffa en som alla familjemedlemmar kan hoppa i tillsammans. Men går det att ha studsmatta på altan? Vår erfarenhet säger att det går absolut att ha en studsmatta på altanen om du skaffar en säker och kvalitativ studsmatta med ett bra underlag.

I vårt bäst i test har vi valt 4 alternativ på ovala studsmattor som är bäst anpassade för mindre ytor. Med en oval studsmatta utnyttjar du platsen maximalt med en bra stuts över hela duken. Läs våra recensioner och hitta en studsmatta som passar dina behov.

Studsmatta till lekplats

Är du ute efter en riktigt stor studsmatta för lekplatser i offentliga miljöer, exempelvis till lekplatsen på bostadsrättsförenings gård? Då hittar du godkända och slittåliga studsmattor för utomhusbruk hos CADO. Deras studsmattor grävs ner i marken för att vara lätta och säkra att använda – även för de allra yngsta hopparna.

Bästa studsmattan – 3 alternativ för ditt hem

I vårt bäst i test har vi valt ovala studsmattor från marknadens bästa varumärken som är perfekt anpassade till mindre ytor. Alla studsmattor har en hög säkerhet, bra studs och ett hållbart material. Alla alternativ kan användas av både barn och vuxna i många år tack vare sin höga kvalitet och sin säkerhetsgaranti. Nedan hittar du studsmattor som definitivt kommer att bringa glädje till hela familjen!

1. Plum Oval Studsmatta

En väldigt bra studsmatta med oval form från Plum. Här får man ordentliga studsmöjligheter över hela mattans yta. Den är tillverkad i ett UV-tåligt material och kan därför hålla i flera år utan att bli blekt i solen. Dessutom är studsmattan från Plum gjord med Springsafe-teknologi som förhindrar klämolyckor vid studsmattans ram och fjädrar. Ett stort plus för studsmattans höga skyddsnät som tillåter höga hopp utan fallolyckor.

Fördelar

 • Högt skyddsnät
 • Springsafe-teknologi
 • Hållbart material

Nackdelar:

 • Materialet på skyddsnätet är något plastigt
Bästa pris på studsmattan från Plum:

2. Berg Champion oval studsmatta

Det här är en oval studsmatta med otroligt bra kvalité och hög säkerhet. Materialet på själva hoppduken är gjort av ett Airflow-system som släpper igenom 50 % mer luft än övriga studsmattor. Detta ger väldigt bra studsmöjligheter med högsta möjliga hopp. Studsmattan från Berg har en UV-skyddad skyddskant och ett extra högt skyddsnät. Med tanke på den fantastiska kvaliteten kan du vara säker på att studsmattan kommer att hålla i många år. Dessutom erbjuder Berg ett mångårigt köpgaranti på alla sina studsmattor så att du kan vara extra säker på produkten.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Extra säkerhet
 • Mångårig garanti

Nackdelar:

 • Ett ganska högt pris
Hitta Berg Champion ovala studsmattan här:

3. Oval studsmatta North Explorer

Det här är en bästsäljare bland ovala studsmattor som ger det maximala studset. Den har en fjäderförlängare som justerar studsen och själva hoppduken är gjort på materialet som släpper igenom mer luft för bättre hoppupplevelse. Förutom goda studsmöjligheter är denna studsmatta väldigt säker och trygg att hoppa i även för de minsta barnen.
Skyddsnätet är utrustad med en dragkedja som går hela vägen upp till kanten samt ett säkerhetsbälte på skyddsnätet som förhindrar fallolyckor. Det bästa av allt är att du får en rolig akvititetsmätare på köpet som synkar med Nort Jumpgames app där man mäter sin hopphöjd och utmanar andra deltagare världen över.

Fördelar

 • Enkelmonterad
 • Hög säkerhet
 • Väldigt bra studs

Nackdelar:

 • Något otydlig instruktionsmanual

Hitta studsmattan – North Explorer här:

FAQ

Varför oval studsmatta?

Fördelen med att välja en oval studsmatta är att den tar mindre plats och kan utnyttjas maximalt över hela dess studsyta. En oval studsmatta kan ställas både hemma i din trädgård eller på en mindre altan som hela familjen kan utnyttja i en gemensam aktivitet. Eftersom själva hoppduken på en oval studsmatta är gjord av material som släpper igenom mycket luft kan du hoppa högre och studsa över hela dukens yta. På det sättet blir det också roligare att göra olika konster för barn som älskar höga höjder.

Hur förankrar man en studsmatta?

För att undvika fallolyckor vid blåsigt väder är det väldigt bra att förankra studsmattan med hjälp av ett förankringsset. Du gör det enklast med några långa skruvar och remmar som följer med i setet. Skruvarna fästes i jorden och remmarna spänns runt den övre ramen och benen på studsmattan. Köp förankringsset hos Jollyroom.

Studsmatta – billigt eller dyrt?

Det finns några billiga alternativ på studsmatta som du kan hitta på nätet. Däremot ska du vara medveten om kvaliteten och hållbarheten på dessa mattor. Tyvärr tenderar en billig studsmatta att slitas efter några användningar och det går oftast inte att reparera och hitta passande material för att återställa en förstörd studsmatta.

Vi rekommenderar att välja en något dyrare studsmatta som kommer att hålla i flera säsonger och som dessutom är utrustad med extra skydd för ditt barns säkerhet.

Vilka är vi?

Mittbarn.nu är en plats där du som förälder kan läsa recensioner och få tips på produkter inom barnkategorin. Här får du information om produkter för bebisar samt smarta hjälpmedel och prylar för större barn. Få svar på dina frågor och hitta inspiration inför ditt nästa köp med hjälp av våra bäst-i-test artiklar.