Bästa Cykelsitsen 2019 Bäst i test

  • BRITAX Jockey³
  • Comfort Cykelsits

När du ska köpa en cykelsits för ditt barn är det en hel del saker att tänka på, inte minst måste du självklart se till att den passar både ditt barn och din cykel. Innan du börjar leta efter cykelsitsar ska du börja med att bestämma dig för vilken typ av cykelsits du ska använda dig av. Det finns två olika modeller och de passar olika bra beroende på vad du själv anser är mest passande samt vad som fungerar för din cykel.

Bakmonterad cykelsits: Dessa cykelbarnstolar monteras på baksidan av cykeln och är det vanligaste alternativet på marknaden. De flesta föräldrar föredrar denna variant då de kan känna att styret blir lite mer svårmanövrerat med frontmonterade cykelsitsar samt att sikten blir lite sämre då det blir svårare att se gupp och annat framför sig.

Frontmonterad cykelsits: Denna modell monteras på framsidan av cykeln nära styret. Denna typ av modell är bäst för små barn från ungefär 9 månader upp till två år. Många föräldrar föredrar att ha stolen framför eftersom det är lättare att se och engagera med sitt barn.

Bästa Cykelsitsen 2019 Bäst i test

1. Thule RideAlong Cykelsits

Thule-RideAlong-Cykelsits

Det svenska bolaget Thule har lanserat cykelsitsen RideAlong vilket med en hel del smarta finesser gör cykelbarnstolen både säker och lättanvänd att använda. Ett par av de egenskaper vi lade extra vikt på under testet var säkerhets spännet med stora knappar för att barnet ska vara tryggt fastspänt. En vadderad sele för att barnet ska sitta så ergonomiskt och skönt som möjligt. Cykelbarnstolen passar barn från 9 månader upp till 6 år (Max 22 kg).

 

2. BRITAX Jockey³ Cykelsits

Britax cykelsits

Med denna cykelsits från Britax kommer ditt lilla barn åka både säkert och tryggt. Stolen erbjuder en hel del finesser, bland annat ett justerbart nackstöd vilket gör att passformen passar utmärkt även när barnet ditt växer. Cykelsitsen har även ett trepunktssele som du kan justera med en hand samt ett tvåstegslås. Stolen är tillverkad i Tyskland och passar barn från 9 kg.

 

 

3. Hamax Zenith Cykelsits

3-Hamax-Zenith-Cykelsits-med-pakethållarfäste

Zenith från företaget Hamax är en cykelsits med en snygg design och där du enkelt kan spänna fast ditt barn med en hand. Sitsen kan monteras på cyklar med en pakethållare och du använder pakethållarfästet för att spänna fast cykelbarnstolen. Stolen är lämplig för barn från 9 månader upp till 22 kg. Denna stol passar även el-cyklar och det är rekommenderat att pakethållaren är godkänd att kunna bära upp till 25-30 kg.

 

4. Baby Shield Cykelsits med Ramfäste

4-Cykelsits-Baby-Shield-med-ramfaste

Denna cykelbarnstol från OKBaby har en simpel design men låt det inte avskräcka er för det är en utmärkt cykelsits till ett bra pris. Stolen fästs på ett sadelrör som har en diameter mellan 28 och 40 mm och har en ergonomiskt utformad överdel för att det ska finnas gott om plats för cykelhjälmen. Materialet är vattentätt och sittdynan är vattenavvisande. Maxvikten för barnet är 22 kg och den är anpassad för barn mellan 9 kg upp till 22 kg.

 

5. BodyGuard Cykelsits

5-Cykelsits-med-pakethallarfaste-BodyGuard

Även denna stol är från OKBaby och är en utmärkt cykelbarnstol som skyddar ditt barn med en maximal säkerhet. I kombination med en snygg design tyckte vi att denna cykelstol var en riktig fullträff i vårt test. Stolen når glasklart alla krav som ställs av den europeiska standarden EN14344.

 

Hur monterar jag cykelsitsen?

 

Det finns tre sätt att montera cykelsitsen på beroende på din cykel, antingen kan du montera den direkt på pakethållaren. Du kan även montera cykelsitsen på pakethållaren med hjälp av en adapter alternativt montera sitsen framför dig direkt på cykelns ram.

 

Cykelsits köpguide

 

Barnets vikt

Välj en cykelbarnstol där barnet utan problem kan växa i utan att cykelsitsens maximala vikt överskrids. Det finns två olika viktklasser för cykelbarnstolar, 15 kg och 22 kg. Vi rekommenderar att man väljer en cykelsits som klarar av 22 kg även om barnet är yngre så länge det går att ställa in sele och fotstöd så att den passar de mindre barnen.

Axelremmar på cykelsitsen

Använder du och ditt barn cykelbarnstolen dagligen är det skönt med ett enkelt fäste för att underlätta problem. Axelremmarna ska sitta bra och vara enkla att festa. Alla cykelbarnstolar har någon form av säkerhetsanordning men skillnaden mellan de lite dyrare cykelsitsarna jämfört med de billigare varianterna är främst hur bra kvalité det är på säkerhetsanordningen samt att de är enkla att använda.

Godkännande av cykelsitsar

När du ska köpa cykelbarnstolen är det av yttersta vikt att den är märkt enligt europeiska kvalitets- och säkerhetskraven EN14344

[kkstarratings]

Recensera vår produktrecension

Klicka på en stjärna för att sätta ett betyg

Genomsnittligt betyg / 5. Vote count:

Lämna en kommentar