Bästa Cykelsitsen 2020 – Bäst i test

  • BRITAX Jockey³
  • Comfort Cykelsits

Cykelsitsen är ett måste när ni ska ut med barnet på ett cykeläventyr. Vi förstår även att ni givetvis vill hitta den bästa och säkraste modellen till ert barn. Vi har därför här på Mittbarn.nu gjort ett stort test för att utse den den bästa cykelsitsen. Läs mer om våra bäst i test val.

Tips när du ska köpa cykelsitsen

När du ska köpa en cykelsits för ditt barn är det en hel del saker att tänka på, inte minst måste du självklart se till att den passar både ditt barn och din cykel. Innan du börjar leta efter cykelsitsar ska du börja med att bestämma dig för vilken typ av cykelsits du ska använda dig av. Det finns två olika modeller och de passar olika bra beroende på vad du själv anser är mest passande samt vad som fungerar för din cykel.

Bakmonterad cykelsits: Dessa cykelbarnstolar monteras på baksidan av cykeln och är det vanligaste alternativet på marknaden. De flesta föräldrar föredrar denna variant då de kan känna att styret blir lite mer svårmanövrerat med frontmonterade cykelsitsar samt att sikten blir lite sämre då det blir svårare att se gupp och annat framför sig.

Frontmonterad cykelsits: Denna modell monteras på framsidan av cykeln nära styret. Denna typ av modell är bäst för små barn från ungefär 9 månader upp till två år. Många föräldrar föredrar att ha stolen framför eftersom det är lättare att se och engagera med sitt barn.

Hur monterar jag cykelsitsen?

Det finns tre sätt att montera cykelsitsen på beroende på din cykel, antingen kan du montera den direkt på pakethållaren. Du kan även montera cykelsitsen på pakethållaren med hjälp av en adapter alternativt montera sitsen framför dig direkt på cykelns ram.

Cykelsits köpguide

Barnets vikt

Välj en cykelbarnstol där barnet utan problem kan växa i utan att cykelsitsens maximala vikt överskrids. Det finns två olika viktklasser för cykelbarnstolar, 15 kg och 22 kg. Vi rekommenderar att man väljer en cykelsits som klarar av 22 kg även om barnet är yngre så länge det går att ställa in sele och fotstöd så att den passar de mindre barnen.

Axelremmar på cykelsitsen

Använder du och ditt barn cykelbarnstolen dagligen är det skönt med ett enkelt fäste för att underlätta problem. Axelremmarna ska sitta bra och vara enkla att festa. Alla cykelbarnstolar har någon form av säkerhetsanordning men skillnaden mellan de lite dyrare cykelsitsarna jämfört med de billigare varianterna är främst hur bra kvalité det är på säkerhetsanordningen samt att de är enkla att använda.

Godkännande av cykelsitsar

När du ska köpa cykelbarnstolen är det av yttersta vikt att den är märkt enligt europeiska kvalitets- och säkerhetskraven EN14344

5/5 (1 Review)