Mittbarn

Cykelsits – Bäst i test

Om du vill ta en cykeltur tillsammans med ditt barn är cykelsits en väldigt bra investering för en trygg och säker resa. Det är både praktiskt och enkelt att ha cykelsitsen fäst på cykelns fram- eller bakdel och du har alltid möjligheten att ta med barnet på spännande utflykter och viktiga ärenden. En cykelsits är den bekväma cykelstolen som du fäster på en valfri cykel och som lätt kan packas med på en semesterresa med hela familjen.

De bästa cykelsitsarna

Här listar vi de bästa cykelsitsarna för dig och ditt barn som definitivt kommer att bidra till många värdefulla cykelminnen.

1. Hamax Kiss – cykelsits från 9 månader

Denna cykelsits fästes på cykelns ram med hjälp av en enkel koppling och du kan även välja att köpa till ett extra fäste för att kunna ha stolen på olika cyklar. Vi gillar denna stolsits på grund av dess fjädring – barn som sitter i den får inga dåliga upplevelser av guppande vägar och ojämna ytor. Säkerhetsselarna är justerbara vilket gör att man kan anpassa de efter storlek och kroppsform. Ett stort plus för reflex som finns på stolens bakre del – det bidrar till en säker och trygg cykelfärd för både dig och ditt barn.

Fördelar

 • Har fotskydd 
 • Reflex på bakre delen som syns till förbipasserande fordon och fotgängare
 • Enkel montering

Nackdelar:

 • Går inte att luta stolen bak
Bästa pris på Hamax Kiss hittar du här:

2. Thule RideAlong – cykelsits från 9 månader

Thule-cykelsits är en väldigt populär produkt bland många barnfamiljer. Den har en snygg design, ett praktiskt och enkelt snabbfäste som passar de flesta cykelramar samt justerbara 3-punktsselen som ger extra skydd till barnet. Det här är nog den mest bekväma cykelstolen som går att hitta på marknaden då den har både ett justerbart ryggstöd och ett fjädringssystem som underlättar för mjukare landning. Ett stort plus för en avtagbar sittdyna som går att tvätta i maskin och som dessutom kan vändas ut och in för olika färgalternativ.

Fördelar

 • Bekväm och stötdämpande
 • Har reflexer och en fästpunkt för cykellampa
 • Enkelt att fästa på cykeln

Nackdelar:

 • Har ett ganska högt pris
Bästa pris på Thule RideAlong hittar du här:

3. Thule Yepp Nexxt Maxi Rack Mount – cykelsits från 9 månader

Denna cykelsits passar cyklar med pakethållare. Den är väldigt lättmonterad, har ett säkert låsspänne som justeras utifrån kroppsformen och säkra reflexer baktill. Denna cykelsits från Thule har en bra fjädring som underlättar för barnet på guppande vägar och gör det möjligt att cykla fortare även på grusplan. Ett stort plus för det vattenavvisande materialet som gör att stolen förblir ren och torr efter en regnig cykeltur.

Fördelar

 • Enkel att fästa
 • Lätt att bära på
 • Justeras efter barnets kroppsstorlek

Nackdelar:

 • Saknar armstöd
Bästa pris på denna cykelsits från Thule hittar du här:

4. OK Baby Orion – frammonterad cykelsits från 7 månader

Här har vi en cykelsits för de allra minsta barn från 7 månaders ålder. Detta är en ergonomiskt utformad cykelstol som är utrustad med ett 3-punktsbälte och justerbara fotstöd. Fördelen med denna cykelsits från OK Baby är att den fästes på framsidan av cykeln så att du har uppsikt över barnet under hela er cykelfärd. Cykelsitsen är utrustad med en skyddsbygel för bästa möjliga säkerhet som går att ta bort när barnet blivit äldre. Vi gillar cykelstolen för dess unika design, höga säkerhet samt det låga priset.

Fördelar

 • Lättmonterad och enkel att ta av
 • Extra säker med skyddsbygel
 • Bra pris

Nackdelar:

 • Saknar armstöd
Bästa pris på cykelsits OK Baby Orion hittar du här:

5. OK Baby Body Guard – cykelsits från 9 månader

Denna cykelsits passar cyklar utrustade med pakethållare. En förstärkning i ryggen på sitsen gör att barnets sitter bekvämt under hela cykelturen. Den är utrustad med ett barnsäte, justerbara bälten och ett fotstöd. Cykelsits från OK Baby kan användas till barn upp till 6 års ålder, därför anser vi att denna cykelstol är en väldigt bra investering för er framtida resor. Ett stort plus för det låga priset som gör denna cykelsits till en värdig produkt.

Fördelar

 • Lågt pris
 • Reflex baktill för bästa synlighet
 • Justerbara bälten och fotstöd

Nackdelar:

 • Fungerar enbart på cyklar med pakethållare
Bästa pris på OK Baby Body Guard hittar du här:

6. Hamax Zenith Relax – cykelsits från 9 månader

Denna praktiska och lättmonterade cykelsits från Hamax rekommenderas till alla som gillar långa cykelturer. Här sitter barnet väldigt bekvämt i en stol som går att luta i 12,5 graders vinkel. Cykelstolen fästes på cykelramen och passar därför de flesta cyklar. Den är utrustad med reflexer baktill och har ett skyddande fotstöd som anpassas efter barnets fötter. Ett stort plus för cykelsitsens axelremmar med stoppning som inte skaver mot kroppen.

Fördelar

 • Snabb- och enkelmonterad 
 • Reflexer baktill för bästa synlighet
 • Utbytbar dyna

Nackdelar:

 • Ganska tråkig design
Bästa pris på Hamax Zenith Relax hittar du här:

FAQ

När kan barn sitta i cykelstol?

Det viktigaste är att ett barn kan hålla huvudet rakt och ha en så pass stabil nackmuskulatur att det inte behöver något extra stöd. De flesta barn kan åka i en cykelstol från 9 månaders ålder. Här kan det vara bra att läsa instruktioner och anvisningar som finns hos varje enskild leverantör samt informationen som du hittar på återförsäljarens hemsida.

Hur länge kan barn åka i cykelstol?

Det här beror helt och hållet på individuella behov och önskemål samt de anvisningar som finns för varje cykelstol. Det viktigaste är att både du och ditt barn känner sig trygga med cykelstolen och att man följer anvisningen kring stolens maxvikt.

Vilka är vi?

Mittbarn.nu är en plats där du som förälder kan läsa recensioner och få tips på produkter inom barnkategorin. Här får du information om produkter för bebisar samt smarta hjälpmedel och prylar för större barn. Få svar på dina frågor och hitta inspiration inför ditt nästa köp med hjälp av våra bäst-i-test artiklar.