Bästa Hoppgungan 2020 – Bäst i test

  • Bozz Hoppgunga
  • med stjärnor
  • Blidö Hoppgunga
  • Wild Rose

Det finns inte många saker som är lika mysiga som att gosa med sitt lilla barn som nybliven förälder. Och även om man kan gosa med barnet i flera timmar finns det tillfällen då du behöver en paus från att leka med ditt lilla barn. Vid dessa tillfällen är en hoppgunga en livräddare.De bästa hoppgungorna är superbekväma och kommer att hålla ditt lilla barn underhållen under långa stunder. Enligt våra erfarenheter älskar barnen att sitta i sin hoppgunga eftersom de känner friheten att kunna röra sig runt.

Vi har i detta test sammanställt marknadens allra bästa hoppgungor för att ditt barn ska ha det så kul som möjligt och du ska kunna få den efterlängtade vilan du velat ha.

Bästa Hoppgungan 2020: Bäst i test

1. Explore & More Hoppgunga

1. Explore & More Hoppgunga

Denna hoppgungan kommer ge din bebis en hel del nöje. Hoppgungan passar barn från ungefär 4 månader och har en hel del funktioner som följer med. Bland annat kan den räkna antalet hopp ditt barn gör och den är även utrustad med över 20 olika aktiviteter och ljud.

2. Bozz Hoppgunga med stjärnor

2. Bozz Hoppgunga med stjärnor

Med ett fint stjärnmönster är utrustad med en dragkedja på baksidan som gör det enkelt att sätta i eller ta ur barnet från gungan. Bozz rekommenderar barn från 4-6 månader när barnet känns tillräckligt stadig i nacken och upp till 12 kg.

3. Carena Blidö Hoppgunga

3. Blidö Hoppgunga Wild Rose

Wild Rose från Blidö kan du låta ditt barn hoppa för att öva barnets koordination. Sittdelen är tillverkad i polyester och kan tvättas i maskin och du kan enkelt hänga hoppgungan i dörrkarmen med de medföljande fästena eller t.ex hängas i taket med krokar. Hoppgungan passar barn mellan 4-12 månader gamla. När ditt barn kan gå och stå ska du inte använda hoppgungan något mera.

Frågor och svar om hoppgungor

Det finns två varianter av den populära hoppgungan, den klassiska och stand-alone varianten.

Den klassiska hoppgungan hänger man upp i dörrkarmen. De är billiga och tar liten plats men de är inte speciellt flexibla att flytta runt.

Stand-alone varianten är i princip raka motsatsen, den kostar lite mer och tar lite större plats men fördelen är att du kan placera den vart som helst i ditt hem och ha koll på ditt lilla barn.

Varför ska du välja en hoppgunga för ditt barn?

En hoppgunga är en rolig aktivitet som gör det möjligt för din bebis att använda sina benmuskler utan att behöva gå eller ha dig springandes efter barnet och skydda barnet från att falla. De bästa hoppgungorna är i huvudsak ett säte fäst vid ett elastiskt band. Dtt barn  sitter i sätet och använder tårna för att trycka ner mot marken.

När är det dags att köpa en hoppgunga?

Om ditt barn kan stödja sitt huvud utan hjälp så är hen tillräckligt stark för att kunna använda en hoppgunga. Det generella undantaget från denna regel är när tillverkarna har en lägsta kroppsvikt eller höjd gräns på deras hoppgungor.

Möjlighet till justering

Vissa hoppgungor kan du justera höjden. Om hoppgungan är justerbar kommer den vara bekväm till barnet även när hen fortsätter växa de kommande månaderna.

Förvaring av hoppgunga

Du behöver någonstans att förvara den när den inte används. Om du inte har mycket utrymme i ditt hem ska du leta efter en hoppgunga som kan demonteras i mindre bitar för smidigare förvaring.

5/5 (1 Review)