Mittbarn

Bästa UV-tältet för barn

Visst längtar du lite till en skön strand där du kan spendera dagen med en massa lek och bus? Investera i ett UV-tält för optimalt skydd under soliga äventyr. Med ett bra UV-tält kan barnen njuta av stranden säkert, vila tryggt mellan baden och ha energi för hela dagen. För fler alternativ och djupgående jämförelser av de bästa UV-tält, besök Resmedbarn.nu. Där hittar du en detaljerad guide för 2024 som hjälper dig välja rätt tält för familjens solskydd. Nedan ser du vår topplista på 5 soltält för barn som är bäst lämpade för långa strandbad.

Bästa soltälten för barn

1. Swimpy UV-tält med förvaringsväska

Det här är det perfekta UV-tältet för barn som älskar bad. Ett tält med ett stort utrymme för allt man lär behöva ha med sig till stranden och där hela familjen får plats utan att behöva trängas. Ett högt UPF på 50 + som skyddar både mot UVA och UVB-strålning och en behaglig skugga under tältet gör detta strandtält till den perfekta produkten.
Dessutom består tältets underlag av nät som ger en sval känsla till huden. För att underlätta för dig som resenär förpackas tältet i en medföljande väska med en pop-up-funktion. Väldigt praktisk och smart produkt för din nästa resa.
Här får du veta hur man fäller ihop UV-tält från Swimpy

2. Lifeventure Compact UV-tält

Detta soltält för barn och vuxna passar bra när det är som blåsigast. Med hjälp av medföljande pinnar kan du enkelt förankra tältet i marken utan att oroa dig för att det ska blåsa bort när du lämnar det. Materialet med den högsta UPF 50 + skyddar ditt barn mot skadliga solstrålar så att ni har möjlighet att stanna i solen en hel dag.
Det här är ett väldigt rymligt UV-tält som packas ned i en medföljande väska. Det bästa av allt är att det inte tar särskilt mycket plats i bagaget, du kan ta med det precis överallt.
Du hittar detta soltält från Lifeventure här:

3. Badabulle UV-Tält Jungle In & Out Tipi

Det här är ett mysigt soltält för barn och baby som gillar äventyr. Den triangelutformade konstruktionen ser precis ut som ett litet äventyrshus från sagovärlden. Dessutom kan tältet stängas igen på framsidan med hjälp av en dragkedja så att barnet verkligen får en mysig upplevelse på stranden eller hemma i trädgården.
Detta UV-tält har UPF 50 + samt en vattenavvisande madrass inuti tältet. Soltältet packas ned i en medföljande väska och är ganska lätt att vika upp på plats.
Du hittar detta UV-tält från Badabulle här:

4. Pop-Up Strandtält med UV-skydd

Detta är ett soltält för baby som älskar att plaska i vattnet. Dess konstruktion med ett inbyggt hål i tältets mitt gör det möjligt för barn att sitta i vattnet utan att vara exponerad för solen. Det enda som krävs är att man gräver ut en liten grop under tältet för att fylla bottenfacket med vatten och vips har man skapat en rolig lek för barnet.
Det här är ett litet UV-tält som passar att ha med till stranden och som skyddar bebisen i solen med 50 % reducering av UV-strålar.
Du hittar detta UV-tält från Pop-Up här:

FAQ

Varför köpa ett UV-tält?

Barn behöver undvika att exponeras av solen en längre tid mitt på dagen när solen är som starkast och bör alltid vara insmorda med hög SPF-kräm för att minska risken att bli bränd. Dessutom ska man klä barn i UV-kläder som ger ett fullständigt skydd för kroppen och nacken.
Tänk dock på att små barn under ett år ska absolut inte exponeras för solen oavsett tidpunkt på dagen. En bra investering är därför ett UV-tält där bebisen kan vistas på ett tryggt och säkert sätt. Med ett UV-tält behöver du inte stressa tillbaka hem när barnen har som mest roligt på stranden. Dessutom tycker barn om känslan av att sitta i ett mysigt tält och underhålla sig själva med äventyrslekar. På så sätt behöver du inte längre tjata om lekpauser i skuggan eller bortglömda solhattar.

Är UV-tält bra att ha i solen?

För att skydda barn mot solens skadliga strålar bör man alltid se till att hitta en plats i skugga där barn kan leka utan att exponeras av solen. Däremot kommer man aldrig uppnå ett likvärdigt skydd mot UV-strålning som man får med ett soltält.

Ett bra UV-tält för barn är gjort av material med hög UPF vilket ger det högsta skyddet även då solen är som starkast. Dessutom är det väldigt behagligt att sitta under ett tält som svalkar och där barn exempelvis kan ha alla sina leksaker ifred.

Hur länge håller ett soltält?

Hållbarheten på ett soltält försämras med åren på grund av slitage och blekt material. Beroende på hur tältet används kan man ändå räkna med att kunna ha tältet i ett par år. Välj gärna ett UV-tält utifrån resmålet – ska du vara på en plats där det blåser mycket behöver du ha ett stabilt tält med pinnar som står stadigt förankrat i marken. Välj också material med hög UPF som är gjort för starka solstrålar och som därför inte blir blekt lika lätt.

Vilka är vi?

Mittbarn.nu är en plats där du som förälder kan läsa recensioner och få tips på produkter inom barnkategorin. Här får du information om produkter för bebisar samt smarta hjälpmedel och prylar för större barn. Få svar på dina frågor och hitta inspiration inför ditt nästa köp med hjälp av våra bäst-i-test artiklar.