Bästa UV Tältet 2020 – Bäst i Test

  • Deryan Pop-up
  • UV Tält
  • UV-tält, Ljusblå
  • UV40+
  • Babymoov UV-tält
  • Tropical

Solen skiner, vinden blåser och vattnet har nått en godkänd badtemperatur. Om ni väl ska till stranden eller badklipporna under sommaren med era barn är det viktigt att ta med ett säkert tält för att skydda mot solstrålarna. Vi har därför tagit fram de bästa UV Tälten för att just skydda era barn och spädbarn.

Tältet hjälper till att undvika skadliga strålar från ditt lilla barns hud och ge ett nödvändigt skydd när solen blir starkare. Det finns även en hel del forskning kring ämnet och det allmänna solrådet rekommenderar föräldrar att hålla sina barn under 6 månader borta från solen.

De rekommenderar endast att använda solskyddsmedel om sol ej kan undvikas.

Ett tält är alltså ett måste för att ditt barn ska vara skyddat säkert och du ska kunna andas i lugn och ro. Det finns massor av tält att välja mellan i dessa dagar, så vi har helt enkelt samlat de allra bästa tälten för att du ska hitta det bästa tältet i din specifika priskategori.

Passa på och handla ditt tält nu så ni är väl anpassade för den korta svenska sommaren!

Frågor och svar om UV Tältet

Beroende på vart du tänker använda UV Tältet kan du välja mellan olika produkter. Kommer du ta med dig tältet på resan, till stranden eller bara att ha och campa i er egna trädgård? Beroende på olika faktorer bör du leta efter egenskaper som passar dig och dina behov. Om du till exempel ska ta med dig UV Tältet på resan bör det vara flexibelt och enkelt att packa ihop.

Relaterat: Bästa Badblöjan – Bäst i test

Är ett UV Tält enkelt att montera upp?

Tältet kanske har en snygg design på förpackningen, men frågan ni ska ställa er är om det är enkelt och praktiskt att ta med sig till stranden och att sätta upp? Ni kanske vill överväga ett tält med det allra enklaste installation för att förenkla hela proceduren när ni har små barn springandes runt er. Vi rekommenderar att man köper ett UV-Tält som är snabbt och enkelt att montera.

Hur bra solskydd ger ett UV tält?

En av de främsta anledningarna till att du köper ett tält för barnet är att få skydd mot solen. Titta på vilken typ av UV-skydd som barntältet erbjuder. Tänk även på att tältet inte ska isolera värmen utan att man faktiskt ska kunna vara i tältet under en längre stund.

Hur hållbart är UV Tältet?

Ibland kan vinden bli riktigt starkt och påfresta ert lilla tält något enormt. Tänk på vilket material tältet är tillverkat av och hur hållbart det faktiskt är. Vi rekommenderar att välja en högkvalitativ produkt istället för ett billigare alternativ som blåser bort så fort det dyker upp lite moln på himlen.

5/5 (2 Reviews)