Bästa Andningslarmet 2020 – Bäst i test

När vi föräldrar tar hand om våra nyfödda barn är vi lite oroliga för i princip vad som helst, minsta avvikande rörelse kan få vårt hjärta att fastna i halsgropen. Oron sker framförallt med det förstfödda barnet, efter det andra och kanske till och med tredje barnet har vi börjat lära oss att inte allt som sker är en direkt fara för barnets hälsa. Men oavsett om det är ditt första eller andra eller till och med tredje barn så är ett andningslarm av största vikt för att försäkra dig om att barnet sover tryggt och skönt. Med andningslarmet kan vi försäkra oss om att barnet sover korrekt. I vissa fall kan föräldrar vara så oroliga över hur barnet sover att de själva får problem med sömnen.

Vi rekommenderar alla föräldrar ett andningslarm, detta kommer sänka er puls ett par snäpp då ni alltid kommer kunna vara säkra på att ert barn sover som det ska och att ni blir varnade i tid om barnets andningsmönster förändras. Ett andningslarm registrerar barnets andning och larmar er om barnets andning förändras drastiskt. Vi har i detta test sammanställt de bästa andningslarmen på marknaden för att ni ska känna er trygga i ert val.

Bästa Andningslarmet 2020 Bäst i test

1. Snuza Pico Andningslarm

Snuza-Pico-andningslarm

Detta andningslarm Pico från Snuza kan du enkelt koppla ihop larmet med din telefon eller surfplatta för övervakning. Du laddar endast hem en app som både finns tillgänglig för iOS och Android. Snuza Pico fästs på ditt barns blöja och övervakar därefter barnets andningsrörelser. När apparaten ej fått en registrerad rörelse efter 15 sekunder vibrerar Snuza Pico för att få igång barnets andning. Om apparaten ej registrerat någon rörelse under ett totalt tidsspann på 20 sekunder kommer larmet ljuda.

2. Snuza Hero Andningslarm

Snuza-Hero-Andningslarm

Detta är ett mobilt rörelselarm från Snuza som konstant övervakar ditt barns rörelser och larmar om de är märkbart svaga alternativt om det är färre andetag än 8 per minut. Om apparaten märker att barnet ej andats på 15 sekunder kommer den vibrera för att få igång andningen och väcka barnet. Om barnet i detta fall börjar andas kommer apparaten gå tillbaks till ett övervakningsläge men om inte vibrationen inte hjälper kommer Snuza Hero larma. För att montera larmet sätter du fast det på barnets blöja eller byxa. Larmet kan användas oavsett om barnet sover i sin säng, sover ute i vagnen eller i sin bilbarnstol.

3. CAPIDI Selfie Andningslarm

3-andningslarm-bäst i test

Detta babylarm från Capidi är en prisbelönt babyvakt med en modern och användarvänlig monitor. Denna apparaten kommer inte registrera ditt barns andningsrörelser som de två ovanstående produkterna utan hur Capidi Selfie Babylarm fungerar är att den lyssnar när din bebis sover och när din bebis vaknar kommer den varna dig. Babyvakten i sig är byggd i en hållbar konstruktion och det finns inga lösa delar som din barn möjligtvis kan få i sig om hen råkar få tag i apparaten.

Frågor och svar om andningslarm

Vad för andningslarm ska jag ha?

När du ska välja det bästa andningslarmet gäller det att först och främst veta om bebisen sover i sin egna säng eller om barnet samsover med föräldrarna alternativt flera olika platser.

Om barnet sover i sin egna säng är den bästa lösningen ett andningslarm baserat på sensorplattor. Detta alarm installeras i barnsängen genom att du placerar sensorerna under madrassen. Sensorplattorna kommer sedan känna av barnets andning. Det är viktigt att ni följer instruktionerna för respektive märke hur tjock madrassen får maximalt vara, generellt brukar det fungera upp till 25 centimeter.

När ditt barn tycker om att sova på olika platser, till exempel både hos er och sin egna säng är det definitivt ett mobil andningslarm ni ska leta efter. De mobila andningslarmen är små och kompakta larm som man fäster i barnets blöjkant. Den stora nackdelen med ett mobil larm är att du behöver placera larmet på blöjan varje gång larmet ska användas. Men när du väl fäst larmet kommer det prestera lika bra som sensorplattorna. Kom ihåg att inte blanda ihop barnets blöja och badblöja då dessa andningslarm inte är vattensäkra.

Relaterat: Bästa Babyvakten – Bäst i test

Hur fungerar andningslarmet?

När det är dags att säga godnatt till bebisen aktiverar ni andningslarmet med ett enkelt knapptryck. Då kommer andningslarmet läsa av barnets andningsmönster och larma om något inte stämmer. Om en andningsavvikelse uppstår kommer larmet varna er med en hög ton.

0/5 (0 Reviews)