Bästa Lära gå skorna 2020 – Bäst i test

Att se sitt barn ta sina första steg är ett minne som kommer bevaras djupt hos varje förälder, det är något magiskt med att se sin lilla bebis utvecklas så snabbt att hen springer runt och kanske leker med sin gåstol självmant och det är här det är ett utmärkt alternativ att ha ett par lära-gå-skor.

Lära-gå skorna fungerar utmärkt i massa olika sammanhang då de både ger stabilitet och även lär barnet bli van att använda skor för framtiden. Vi har därför valt att testa marknadens bästa lära-gå-skor för att tipsa er om de bästa köpen. Att använda ett par skor för att vara utomhus är självklart ett måste men det kan även vara en bra idé att använda ett par lära-gå skor för inomhusbruk också. Det är nämligen så att skorna erbjuder en stabilitet och en minskad risk för olika halkolyckor.

5 Bästa Lära Gå Skorna 2020 Bäst i test

1. Enfant Lära Gå Skor

1 Bästa Lära gå skorna

Dessa lära gå skor från företaget Enfant är tillverkade i ett härligt mjukt och flexibelt läder. Designen är även den riktigt snygg tyckte alla våra testdeltagare. Notera att skon kommer i flera olika färger. Snörningen har även den lagts till för att skon ska få en så bra passform som möjligt för ditt barns små fötter. Du kommer också notera att skons innersula har en dämpande effekt.

2. Pax Lära Gå Sko Nano

2-Pax Lära Gå Sko Nano

Lära-Gå skon från Pax är en riktigt klassisk sko som funnits på marknaden under en lång period. Skon är perfekt designad för att ge ett bra stöd och vi noterade även under testet att de är riktigt enkla att både ta på och av barnens fötter. Sulan är gjord av gummi och på ovansidan av skon är det mjukt läder. Skon använder sig även av snörning för att ge en så bra passform som möjligt. Lära gå skorna från Pax är även helt fria från PVC.

3. Prewalker Lära gå skor

3-Prewalker Lära gå skor

Prewalker Lära-gå-skor är designade av ett företag som heter Bisgaard. Detta är en perfekt första sko för den lilla bebisen för att de första små fotstegen i vår stora värld. Skon använder sig av knytsnören för en riktigt bra passform och vid tån finns det bra utrymme för att man ska kunna vicka på tårna ordentligt. Skons sulor är både halkfria och flexibla gjorda i naturgummi.

4. Lära gå skor – Step Up Scribble

4-Lära gå skor - Step Up Scribble

Dessa lära gå skor från Bobux är tillverkade av 100% läder. Det är givetvis både krom- och giftfritt. Sulan på skon är gjord av ett slitstarkt TPR gummi för att ge ett extra värmeskydd. Skon är även utrustad med ett kardborreband för att de ska vara så smidiga som möjligt att både ta och av på samtidigt som de sitter bra på barnets fötter. Om du letar efter en första sko till ditt barn är detta ett riktigt bra alternativ.

5. Superfit Lightning Lära gå skor

5-Superfit Lightning Lära gå skor

Dessa barnskor är perfekta första-skor för bebisen. De är både mjuka och smidiga skor för att de första stegen ska vara så enkla att ta som möjligt. Skorna är gjorda i läder med en mjuk och följsam sula.

Så väljer du de bästa lära gå skorna

Den första och kanske största utmaningen i en bebis liv är att lära sig gå. Från att ha krypt på sin blöja hela sitt liv ska nu bebisen använda dess muskler och dess inövade balans för att kunna hålla balansen på sina två ben och samtidigt ta sitt första steg framåt. Även om barnet ramlar och slår sig själv kommer hen konstant försöka på sig det igen för att tillslut kunna ta sitt första steg. Många föräldrar undrar givetvis i dessa stunder om det som förälder går att hjälpa sitt barn. Vi går här igenom ett par bra tips att tänka på.

Vad är det som gör att barnet lär sig gå?

För att ett barn ska kunna hålla sig uppe på sina två ben krävs det att kroppens muskulatur är tillräckligt starkt för att barnet ska orka ha en upprätt position. En annan viktig aspekt är att barnets balans är tillräckligt välutvecklad för att stödja kroppen när ena benet tar ett steg framåt. Både muskulaturen och balansen utvecklas snabbt under barnets första år.

Varför lär sig vissa barn att gå tidigt och andra sent?

Anledningen till att vissa barn börjar gå tidigt och andra barn sent tror många forskare handlar om gener. Många av barnen som börjar gå senare än andra barn har även föräldrar som började gå senare.

Ska man träna sitt barn att gå?

För de flesta barn krävs ingen speciell träning för att lära barnet gå, och det finns ingen anledning att stressa fram denna egenskap heller utan barnet lär sig i sin egna takt. Om barnet däremot har medfödda svårigheter som till exempel en begränsad rörlighet kan det finnas anledning att specifikt träna musklerna. Men i dessa fall ska du givetvis rådfråga din läkare och få instruktioner för hur du går till väga på bästa sätt.

5/5 (1 Review)