Mittbarn

Flaskvärmare-test

Som småbarnsförälder finns det mycket man ska hinna göra under dagen – blöjor, tvätt, disk och matning om vartannat. Det är inte svårt att förstå frustrationen hos föräldrar som aldrig får en lugn stund över, där man bara sätter sig ned och njuter av tystnaden. Som tur är finns det idag många smarta hjälpmedel som underlättar i vardagen och en flaskvärmare är definitivt en av dessa.

Marknadens bästa flaskvärmare

På vår topplista har vi valt nappflaskvärmare med kort uppvärmningstid, snygg design och hög kvalité som kommer att hålla en lång tid. Vi har tittat på de bästa flaskvärmarna från några av marknadens bästa varumärken och läst kundrecensioner från föräldrar till små barn. Du får ta del av både för- och nackdelar med varje produkt för att bilda dig en större uppfattning om funktionaliteten hos olika flaskvärmare. Hoppas att du hittar något som passar dina önskemål.

1. Philips Avent Flaskvärmare

Vi tycker att denna flaskvärmare från Philips Avent förtjänar att vara nummer ett på vår topp-6 lista. En supersmidig och lättanvänd produkt som håller rätt temperatur. Här kan du välja mellan olika funktioner från defrost-funktionen som värmer upp fryst mat till den vanliga uppvärmningen på rumstempererad mat. Det bästa med denna flaskvärmare är att den passar alla flaskor, därför behöver du inte köpa ett visst nappflaskmärke för att värma upp maten.

Fördelar

 • Defrost-funktion
 • Passar alla nappflaskor
 • Kan hålla rätt temperatur i 60 min

Nackdelar:

 • Svårlästa siffror i grått mot vit bakgrund
Köp flaskvärmaren från Philips Avent här:

2. Thermobaby Babykostvärmare

Denna flaskvärmare är perfekt att ta med på resa då den fungerar både i hemmet och i bilen. Här finns ett stort utrymme för alla möjliga nappflaskor och barnmatsburkar. För att kunna få rätt temperatur kan du reglera temperaturinställningen med hjälp av en stor vred som visar två alternativ för mjölk och barnmat. Det bästa med denna flaskvärmare är att det varnar med en signal och blinkande ljusindikator när rätt temperatur är uppnådd. Du kan alltså lämna rummet utan att behöva kontrollera maten på egen hand.

Fördelar

 • Används både hemma och i bilen
 • Stort utrymme för flaskor och barnmatsburkar
 • Varnar när maten är klar

Nackdelar:

 • Tråkig design
Köp flaskvärmare från Thermobaby här:

3. NUK Thermo Express Plus Flaskvärmare

Det här är en smidig flaskvärmare som når ända upp till flaskans kant. Den värmer maten till rätt temperatur med hjälp av en varm ånga för att på så sätt bibehålla all näring och andra nyttiga komponenter i maten. Här kan du värma både bröstmjölk, välling och barnmat på bara 90 sekunder. Så denna flaskvärmare är det perfekta valet för dig på språng! Ett plus för den lilla flaskbehållaren som skyddar barnmaten från att komma i kontakt med den varma ångan.

Fördelar

 • Kort uppvärmningstid, klart på 90 sekunder
 • Praktisk behållare som skyddar flaskan
 • Lampa som lyser när maten är klar

Nackdelar:

 • Ganska högt pris

Köp flaskvärmare från NUK här:

4. Tommee Tippee Flaskvärmare

Detta är en smidig och enkel flaskvärmare med inbyggd termostat från engelska varumärket Tommee Tippee. Här har du tre olika temperaturlägen som du justerar med hjälp av ett enkelmanövrerat kontroll-vred. Med en flaskvärmare från Tommee Tippee kan du värma alla nappflaskor och barnmatsburkar på max 4 minuters tid.

Fördelar

 • Passar med alla nappflaskor och barnmatsburkar
 • 3 olika temperaturlägen
 • Bra pris

Nackdelar:

 • Tar ett tag att lära sig temperaturen på de olika lägen
Köp flaskvärmare från Tommee Tippee här:

Vad är en flaskvärmare?

En flaskvärmare är en liten maskin som värmer nappflaskor och matburkar på ett snabbt och enkelt sätt. Flaskvärmaren fungerar genom att den värmer vattnet som finns runtomkring nappflaskan till rätt temperatur som du kan ge barnet direkt efter uppvärmningen. På så sätt blir maten varm på någon enstaka minut med all sin bestående näring. Då man helst ska undvika att värma ex. bröstmjölk i mikron är en flaskvärmare ett superbra uppvärmningsalternativ.

Vilka är vi?

Mittbarn.nu är en plats där du som förälder kan läsa recensioner och få tips på produkter inom barnkategorin. Här får du information om produkter för bebisar samt smarta hjälpmedel och prylar för större barn. Få svar på dina frågor och hitta inspiration inför ditt nästa köp med hjälp av våra bäst-i-test artiklar.