Bästa Mjölkersättningen 2020 – Bäst i test

Det finns många olika anledningar till varför man behöver mjölkersättning istället för amning oavsett om det är ett temporärt eller permanent beslut.

I detta test går vi inte igenom fördelar och nackdelar utan fokuserar endast på att lista de bästa mjölkersättningarna på marknaden. Längre ned i testet går vi igenom lite olika tips som är värda att tänka på när man ska använda mjölkersättning.

Vi har samlat de bästa mjölkersättningsprodukterna för att du ska hitta en favorit för dig och ditt barn.

Bästa Mjölkersättningen 2020 Bäst i test

1. Nan 3 Pro Mjölkersättning

1. Nan 3 Pro Mjölkersättning

Nan 3 Pro är en mjölkersättning baserad just på mjölk. Den är utvecklad för barn från 10 månader och och innehåller Nans egna teknologi för att säkerställa att proteinnivån är anpassad just för ditt barn. Mjölkersättningen är även berikad med kalcium, vitamin D och järn för att utveckla den kognitiva utvecklingen hos ett barn. Följ instruktionerna noga när du använder mjölkersättningen och följ Nans egna rekommendation att övergå till Nan 4 när barnet nått 15 månaders ålder.

2. Hipp Combiotik Mjölkersättning

2. Hipp Combiotik Mjölkersättning

Denna ekologiska mjölkbaserade modersmjölksersättningen från Hipp kan användas som ett komplement eller helt som ersättning för bröstmjölk. Produkten kan ges från födseln men amning rekommenderas de första 6 månaderna. Hipp rekommenderar att man alltid rådgör med en barnmorska kring råd och stöd för barnet.

3. Semper BabySemp 1 Mjölkersättning

3. Semper BabySemp 1 Mjölkersättning

BabySemp 1 kan användas som tillägg eller ersättning för bröstmjölk, men redogör alltid med en barnläkare eller rekommendation av BVC för att täcka näringsbehovet hos barn upp till 6 månaders ålder.

Frågor och svar om mjölkersättningen

Tänk på detta när du gör i ordning mjölkersättningen

Börja alltid med att tvätta händerna noggrant innan du börjar blanda mjölkersättningen. Följ sedan anvisningarna på paketet noggrant och var noga med att inte blanda in några andra ämnen i ersättningen. När du ger ersättningen till din bebis ska du kontrollera att det är rätt temperatur, för att veta om temperaturen är rätt ska den vara ljummen och för att kontrollera värmen kan du droppa några droppar på armleden. Tvätta sedan alla tillbehör med jämna mellanrum för att undvika bakterier.

Hur matar jag min bebis med flaskan?

På samma sätt som när du ammar är det bra att sitta skönt och bekvämt. Din bebis kommer med största sannolikhet även själv försöka ta flaskan, men hjälp gärna till lite lätt för att bebisen ska kunna koordinera vart flaskan finns. När du ammar med mjölkersättningen kan du med fördel ha bebisen hud mot hud, exakt som en vanlig amning så att denna hud-mot-hud upplevelse uppstår.

Så vet du om din bebis är mätt

Det är bra om du vågar lita på bebisens egna mättnadskänsla, det är okej om inte hela mängden i flaskan går åt varje gång du matar bebisen. Men självklart är det viktigt att följa barnets kurva och se att barnet ökar i vikt som bebisen ska. Du märker även om bebisen känner sig allmänt nöjd efter matning, då kan du med stor sannolikhet känna dig trygg.

3.5/5 (13 Reviews)