Bästa Sparkcykeln 2020 – Bäst i test

När det gäller de bästa sparkcyklarna för barn är valen många men det är fortfarande svårt att välja rätt. En av många orosmoment är säkerheten, ingen förälder vill ju att sitt barn ska göra illa sig.

Samtidigt vill ju ditt barn ha så roligt som möjligt och genom att ha en sparkcykel med många funktioner blir upplevelsen bara bättre och bättre. Om ni letar efter ett säkert alternativ för ert lilla barn men där det finns pedaler är en trehjuling ett utmärkt alternativ. Vi har samlat i bästa trehjulingarna på marknaden i detta test.

Vi har därför sammanställt en lista med de bästa sparkcyklarna för olika ålder med fokus på säkerhet och funktioner som du letar efter när du köper en sparkcykel för ditt barn. Läs mer här under om varje sparkcykel och välj den modell som passar dig allra bäst.

1. Yedoo Sparkcykel Four

1. Yedoo Sparkcykel Four

Sparkcykeln Four av  Yeedo är användbar både på grusvägar och asfalt tack vare sina stora luftiga hjul. Denna modell har handbroms både fram och bak.

2. PUKY – Fitsch Sparkcykel & trehjuling

2. PUKY - Fitsch Sparkcykel & trehjuling

Här är en riktig fräsig modell för de yngsta åkarna, detta är en kombinerad sparkcykel och trehjuling för en bättre säkerhet. Den rekommenderade åldern är från 1,5 år och minsta längd är 80 cm. Detta är en snygg och säker tillverkad barncykel med robust material.

3. Stiga – Cruise 145-S Scooter

3. Stiga - Cruise 145-S Scooter

Här är en klassisk sparkcykel från Stiga som är enkel att vika ihop när den inte används. Den är utrustad med High Performance 145 däck och bromsen hittar du på bakdäcket. Passar barn från 7 års ålder.

4. Scooter, Mini, Rosa

4. Scooter, Mini, Rosa

Här är en sparkcykel för nybörjaren med en robust stålkonstruktion. Sparkcykeln är utrustad med tre hjul för att göra det stabilare för nybörjaren. Den klarar av en maxvikt på 20 kg.

5. Free Rider Ståbräda/Sparkcykel

5. Free Rider Ståbräda/Sparkcykel

Här är en prisbelönt ståbräda för minstingens äldre syskon som ska med på barnvagnspromenaden. Den kan antingen anslutas till en Mountain Buggy barnvagn eller så kan barnet åka fritt och använda Free Rider som en sparkcykel. Du kopplar ihop Free Rider till en barnvagn enkelt genom en speciell adapter som medföljer.

Frågor och svar om sparkcykeln

Trehjulingar för små barn

Är ditt barn under 5 år är en trehjulig sparkcykel ett måste för barnents säkerhet, och glömt inte barnets cykelhjälm. De tre hjulen på sparkcykeln i motsats till två ger bättre stabilitet vilket är viktigt för ett barn så liten  eftersom de inte lärt sig balansera sig ännu. Extrahjulet är vanligtvis på framsidan och bakhjulet är gjort brett för att matcha denna stabilitet. Av denna anledning är däcket också bredare jämfört med tvåhjuliga modeller.

För att styra trehjulingarna behöver barnet för det mesta endast luta sig mot styret. Denna teknik är där för att förbättra stöd såväl som deras intuition om riktningar.

Elsparkcykel vs en vanlig sparkcykel

Elektriska sparkcyklar behöver endast en motor och ett batteri för att man ska kunna körra runt med dessa. De är vanligtvis tyngre och dyrare än de klassiska sparkcyklarna och är

lämplig för äldre barn eller tonåringar. När det gäller prestanda kan de gå ganska snabbt men hastigheten varierar från en modell till en annan.

De klassiska sparkcyklarna är mycket lättare att bära och hantera. De klassiska sparkcyklarna är populärast bland den yngre skaran för att de ska lära sig balansera korrekt samt lära sig motoriken. Men även äldre barn och tonåringar använder främst den klassiska sparkcykeln då du kan göra olika typer av tricks i skateparkerna med dessa.

Tänk på säkerheten för sparkcykeln

När det gäller leksaker för barn är säkerhet en primär angelägenhet för alla föräldrar. Tillverkare över hela världen förbättrar ständigt tekniken som används för att göra dessa leksaker och som ett resultat ser vi idag modeller som väldigt säkra för små barn.

Men självklart är det inte bara leksakerna som behöver vara säkra, barnet behöver även vara skyddat. Barnet ska ha en hjälm anpassad för dess ålder och se till att barnet använder bär den varje gång hen ska använda sparkcykeln. Tänk även på att armbågsskydd och knäskydd kan vara bra att ha.

3.5/5 (4 Reviews)