Bästa Blöjan 2020 – Bäst i test – Våra 5 Favoriter

En blöja är i en av de absolut första prylarna man sammankopplar med sitt nyfödda barn. Oavsett hur illa det är kommer man behöva handskas med blöjor dag som natt.

Anledningen till att man använder blöjor för de nyfödda barnen är helt enkelt för att absorbera både urin och avföring under den period barnet själv inte klarar av att hantera detta.

I dag finns det flera olika typer av blöjor, både engångsblöjor och olika typer av återanvändbara blöjor. Återanvändbara blöjor kan till exempel vara tygblöjor och givetvis finns det en marknad med både billiga blöjor och lite lyxigare blöjor.

I denna artikel har vi sammanställt marknadens bästa blöjor för att du ska hitta en perfekt blöja för ditt barn.

Frågor och svar

Hur ofta ska man byta blöjor?

En blöja kommer du behöva byta regelbundet och det kan i snitt vara ungefär 5-6 blöjor per dygn som man kommer behöva byta. Under den första tiden av barnets liv kan det vara ännu fler och sedan blir det färre och färre med tiden.

Men det är av högsta prioritet givetvis att byta blöja då det kan uppstå blöjeksem om du byter för sällan.

Vad behövs till blöjbytet

När du väl ska ordna med ett blöjbyte finns det en del saker som kan vara bra att ha framme för att det ska gå så snabbt och effektivt som möjligt.

Det allra viktigaste är säkerheten, var noga med att ha en säker plats att utföra blöjbytet på då barnet givetvis kan både rulla och vända sig och därmed riskera att falla ner.

Och om du är vid ett skötbord tänk på att inte släppa barnet ur kontroll utan behöver du vända dig om ha i alla fall en hand vid barnet så att inte hen faller ner. Här är ett par andra saker att ha redo:

  1. Du behöver givetvis en ren blöja
  2. Tvättlappar är räddningen i nöden när du behöver rengöra bebisen
  3. Våtservetter
  4. En skyddande kräm
  5. Rena kläder
  6. Bebisens favoritleksak för att hen ska kunna distraheras.
5/5 (1 Review)