Bästa Blöjan 2019 Bäst i test

En blöja är i en av de absolut första prylarna man sammankopplar med sitt nyfödda barn. Oavsett hur illa det är kommer man behöva handskas med blöjor dag som natt. Anledningen till att man använder blöjor för de nyfödda barnen är helt enkelt för att absorbera både urin och avföring under den period barnet själv inte klarar av att hantera detta. I dag finns det flera olika typer av blöjor, både engångsblöjor och olika typer av återanvändbara blöjor. Återanvändbara blöjor kan till exempel vara tygblöjor och givetvis finns det en marknad med både billiga blöjor och lite lyxigare blöjor. I detta test har vi sammanställt marknadens bästa blöjor för att du ska hitta en perfekt blöja för dig och ditt barn.

Bästa Blöjan 2019 Bäst i test

 

1. Libero Touch 1 Blöja

1. Bästa blöjan

 

Den här blöjan från Libero har blivit rekommenderad av Astma och Allergiförbundet. Den är svanenmärkt och dermatologiskt testad och blöjan i sig är skapad för att passa de allra minsta bebisarna som väger mellan 2-5 kg. Blöjan ger din lilla bebis en bra passform tack vare blöjans omlottknäppning och är gjord av ett riktigt mjukt material som låter huden andas. På blöjans utsida hittar du en våtindikator som ändrar färg när det är dags att byta barnets blöja.

 

2. Pampers New Baby Månadsbox Blöja

2. Pampers New Baby Månadsbox Blöja

 

Pampers blöjor är en av marknadens absolut bästa. Vi alla har nog sett reklam för hur bra uppsugningsförmåga pampers blöjor faktiskt har och det enda vi kan säga från detta test är att vi håller med. Pampers New Baby har en fuktindikator som ändrar färg från gul till blågrön när det är dags att byta barnets blöja. New Baby är även utrustad med ett absorb-away lager för att absorbera bebisens mjuka avföring och samtidigt skydda barnets hud.

 

3. Libero Blöja Newborn

3. Libero Blöja Newborn

 

Liberos blöja Newborn har nu blivit ännu mjukare tack vare att man med en innovation GentleCare lyckats få ytmaterialiet på blöjan lenare än någonsin. Blöjan är svanenmärkt och dermatologiskt testad och samtidigt även lotionfria för att materialet ska kunna andas så bra som möjligt. Blöjan har även en indikator när det är dags att byta blöja.

 

4. Bambino Mio allt-i-ett tygblöja

4. Bambino Mio allt-i-ett tygblöja

 

Blöjan från Bambino Mio är en Allt-i-ett tygblöja. Du kan justera blöjan med hjälp av de justerbara banden. Blöjan har även en superabsorberande kärna för att hålla fukt borta från ditt barns känsliga hud och lämnar den både sval och torr.

 

5. Pampers Baby-Dry Månadsbox Blöja

5. Pampers Baby-Dry Månadsbox Blöja

 

För att barnet ditt ska få en god sömn krävs det även en blöja som håller hen torr hela natten. Därför är Pampers Baby Dry en utmärkt blöja tack vare deras innovation Micro Pearls som absorberar hela 30 gånger sin egna vikt och samtidigt har förmågan att låsa in fukten.

Så väljer du den bästa blöjan 2019

 

Hur ofta ska man byta blöja?

En blöja kommer du behöva byta regelbundet och det kan i snitt vara ungefär 5-6 blöjor per dygn som man kommer behöva byta. Under den första tiden av barnets liv kan det vara ännu fler och sedan blir det färre och färre med tiden. Men det är av högsta prioritet givetvis att byta blöja då det kan uppstå blöjeksem om du byter för sällan.

Vad behövs för att byta blöja?

När du ska byta blöja finns det en del saker som kan vara bra att ha framme för att blöjbytet ska gå så snabbt och effektivt som möjligt. Det allra viktigaste är säkerheten, var noga med att ha en säker plats att utföra blöjbytet på då barnet givetvis kan både rulla och vända sig och därmed riskera att falla ner. Och om du är vid ett skötbord tänk på att inte släppa barnet ur kontroll utan behöver du vända dig om ha i alla fall en hand vid barnet så att inte hen faller ner. Här är ett par andra saker att ha redo:

  1. Du behöver givetvis en ren blöja
  2. Tvättlappar är räddningen i nöden när du behöver rengöra bebisen
  3. Våtservetter
  4. En skyddande kräm
  5. Rena kläder
  6. Bebisens favoritleksak för att hen ska kunna distraheras.

[kkstarratings]

Recensera vår produktrecension

Klicka på en stjärna för att sätta ett betyg

Genomsnittligt betyg / 5. Vote count:

Lämna en kommentar