Bästa Badblöjan 2020 – Bäst i test

  • Miami Badblöja
  • Röd Prickig
  • LINDBERG Charlie
  • Badblöja Marinblå

Badblöja som också kan kallas för byxblöja är skapad för att förhindra olyckor i poolen. Detta är en perfekt blöja när du är på badsemester, ett babysim eller kanske besöker ett spa och vill ha med din bebis för att öva lite babysim i deras pool. Badblöjan ska förutom att hålla tätt även vara lätt ata rengöra för dig som förälder och även kunna torka snabbt.

Vi har räknat ihop dessa faktorer när vi samlat marknadens allra bästa badblöjor så att ditt nästa badbesök kommer vara lugnare med din lilla bebis.

4 Bästa Badblöjorna 2020: Bäst i test

1. Miami Badblöja

Miami-Badblöja

Denna vackra röda prickiga badblöja från Kuling är tillverkad med ett Oeko-Text certifierat material och solskydd upp till UPF 50+. Midjan och benen är elastiska och blöjan är fodrad för att undvika läckage.

2. Badblöja Submarine

Badblöja-Submarine

Med en vacker design av olika ubåtar kan ditt barn möjligtvis visa upp sig i en av de coolaste badblöjorna någonsin. Blöjan har en dragsko både vid låren och midjan för att den ska kunna anpassa sig till olika storlekar. Blöjan är tillverkad i 100% polyester.

3. Lindberg Badblöja Charlie

LINDBERG-Charlie-Badblöja-Marinblå

En vacker minimalistisk badblöja från Lindberg har skapat en serie med olika färger. Marinblå, svart och röda blöjor finns att välja i babyshop butiken. Blöjan har ett innertyg som håller tätt om olyckan skulle vara framme i polen och vi anser att blöjan är så snygg att den till och med kan användas som ett enda plagg om så vore fallet.

4. Libero Badblöja

4-Libero-Badblöja-Medium-10-16-kg

Libero har ett perfekt alternativ om du behöver ett par engångs badblöjor till resan. I det här paketet ingår det 6 stycken badblöjor för barn mellan 10-16 kg.

Frågor och svar om badblöjor

Hur väljer jag rätt storlek på badblöjan?

Kontrollera att badblöjan sitter som den ska. För att veta om badblöjan är för stor kommer du se att resåren på blöjan inte sluter tätt kring benen, dvs om olyckan är framme kommer det läcka ut. För att se om blöjan är för liten kommer den sitta för hårt kring framförallt benen vilket självklart inte är skönt för ditt barn. För att veta exakt är det bästa sättet att mäta barnets lår och midja och jämför sedan med storlekstabellen för respektive tillverkare. Du hittar deras tabeller på respektive företags hemsida.

Vad är en badblöja?

Badblöjor är skapta och speciellt framtagna för att bäras i vattnet och målet med badblöjan är att se till att inget bajs blandas med badvattnet. Skulle ditt barn använda en vanlig blöja skulle den svälla upp i vattnet men en badblöja är speciellt framtagen för att användas i vattnet och sväller därmed inte upp.

Kan badblöjor läcka?

Badblöjans funktion är att förhindra att bajs inte blandas med badvattnet. Däremot kommer inte badblöjan stoppa att urin blandas med badvatten. Och visst kan det vara lite äckligt när man tänker på det men det är inget farligt då urinet är sterilt när det lämnar kroppen och i badvattnet i poolen finns även klorin som hjälper till att hålla badvattnet rent.

5/5 (1 Review)