Bästa Babyvakten 2020 – Bäst i test

Med en babyvakt kommer du med en enkel app ha koll på din bebis även när du inte är i samma rum. Men vi förstår både oron och skepsisen kring att använda en elektronisk apparat för att övervaka din käraste ägodel och du kanske frågar dig hur denna pryl egentligen fungerar? Babyvakten är inte mer komplicerad än att det är ett annat namn för ett elektroniskt övervakningssystem där du placerar en enhet vid din bebis spjälsäng som konstant skickar en signal till din mottagarenhet du har med dig. Signalstyrkan skiljer sig beroende på produkt och märke och det är därför det är viktigt att köpa en av de bästa babyvakterna för att få en bra signalstyrka.

Relaterat: Bästa andningslarmet

En babyvakt kommer endast fungera över korta avstånd då din bebis aldrig ska vara utan övervakning och det är därför en utmärkt produkt där du har koll på din bebis även om du är och rör dig i ett annat rum i huset. I detta test har vi listat de allra bästa babyvakterna på marknaden och längre ned i testet går vi igenom hur babyvakten mer praktiskt fungerar.

5 Bästa Babyvakterna: Bäst i test

1. Babymonitor MBP845

1-babyvakt

Den här babymonitorn från Motorola håller koll på ditt barn genom videoövervakning över det trådlösa nätverket. Du har en räckvidd på upp till hela 300 meter och du och ditt barn kan till och med kommunicera med varandra genom tvåvägskommunikationen. Denna babymonitor kommer med en hel del finesser, bland annat rumstemperatur-, ljud- och rörelseövervakning. För att du även ska kunna ha koll på barnet ditt när det är mörkt har denna videokamera infrarött mörkerseende.

2. Motorola MBP36SC Babyvakt

2-bästa babyvakten

Den här digitala babyvakten i vit design kommer även den från Motorola och är en trådlös babyvakt med inbyggd video för att du ska kunna kommunicera med din bebis med både bild och ljud. Skärmen är 3,5” stor vilket ungefär kan jämföras med en iPhone för att du ska få en bra bild över din bebis. Signalens räckvidd sträcker sig till ungefär 200 meter men tänk på att en trådlös signal kan försvagas kraftigt beroende på omständigheter. En betongvägg kommer till exempel snabbt försämra en trådlös signal.

3. PADWICO Babyvakt 835

3-PADWICO-Babyvakt-835-Svart

Den här babyvakten i en härlig svart minimalistisk design håller koll på din bebis. Den har en räckvidd på hela 600 meter under öppna ytor och har även ett räckviddslarm som larmar med både ljud och ljus om du börjar röra dig utanför gränserna. Strålningsgraden är väldigt låg och föräldraenheten har ett inbyggt vibrationslarm.

4. Capidi Selfie Babyvakt

4-CAPIDI-Selfie-Baby-Alarm-Gold

Selfie Baby Alarm håller koll på ert barn. Ställt apparaten bredvid er lilla bebis så kommer apparaten övervaka barnet när hen sover och varna er genom att vibrera om barnet vaknar i sömnen. Räckvidden sträcker sig över hela 800 meter och har ett inbyggt räckviddsalarm.

5. Spectrafence Babyvakt SM35

5-Spectrafence-Babyvakt-SM35

SM35 är en babyvakt från Spectrafence som även den har en inbyggd videoövervakning för att du ska kunna ha koll på ditt barn med både bild och ljud. Signalen överförs över frekvensbandet 2.4 Ghz FHSS vilket är en säker anslutning och skyddar mot avlyssning. Babyvakten är utrustad med vaggvisor, alarmklocka, mikron åt båda hållen och IR-ljus för mörkerseende.

Frågor och svar om babyvakten

Hur fungerar en babyvakt?

En babyvakt fungerar genom att du placerar sändningsenheten nära din lilla bebis, vissa babyvakter har ljus och vissa är kombinerade med både ljud och bild. Om du använder bildövervakning vill du givetvis placera sändningsenheten så att bilden faktiskt pekar mot bebisen. Sedan tar du med dig mottagarenheten när du går till andra rum i huset till exempel. Du kommer då kunna höra om barnet börjar gråta eller skrika och kan på nolltid vara hos din lilla bebis.

Envägs- och tvåvägsmottagare

De flesta klassiska babyvakterna har alltid varit envägs-apparater som skickar ljudet från bebisen till din enhet. Idag finns det moderna versioner som fungerar som walkie-talkies där man kan prata i både riktningarna. Detta är ett utmärkt val för att lugna bebisen då små barn gärna hör dess vuxnas röst.

4.3/5 (3 Reviews)