Bästa lekstugan 2019

 

En lekstuga är bland de dyrare leksakerna man kan köpa till sitt lilla barn. Lekhuset ska vara robust och säkert och klara av olika typer av klimat och därav gäller det att investera lite mer för att få riktigt bra kvalité. De bästa lekstugorna kommer ge era barn en enorm glädje i form av olika typer av lekar. De kan leka inomhus men även klättra på huset och helt enkelt använda lekstugan som en klätterställning. Att låta barnen ha en egen liten plats där de kan få leka är ovärderligt i många avseenden och de kommer definitivt skaffa sig minnen för livet i dessa lekstugor.

 

Snabbt svar: Bästa lekstugan 2019

  1. Lekstuga med gungor, Beach Tower Double Swing

  2. Lekstuga Ellen

  3. Lekstuga Happy

  4. Sunny Lekstuga, Lodge Blå/Vit

 

Lekstuga bäst i test

 

Lekstuga med gungor, Beach Tower Double Swing

 

Lekstuga-med-gungor,-Beach-Tower-Double-Swing

 

Den här lekstugan från Sunny har ett strandtema kring sig med två stycken gungor för barnen att leka med. Det finns även en rutschkana som man når genom att klättra upp på stegen till tornet. Och om inte det är nog finns det även en liten sandlåda under tornet där man kan leka i och bygga sitt egna sandslott.

 

 

Lekstuga Ellen

 

Lekstuga-Ellen

 

Den här lekstugan från Byggmax är ett vackert litet torp med en liten trädgård på framsidan. Stugan i sig är obehandlad vilket innebär att man måste olja samt både grund- och täckmåla stugan innan användning. När du köper den här varan skickas det byggsatser som ni själva monterar med hjälp av de utförliga monteringsanvisningarna som medföljer. För allra bästa montering ska den ställas på ett fundament som är nedgrävt till ett frostfritt djup.

 

 

Lekstuga Happy

 

lekstuga bäst i test

 

Den här lekstugan är tillverkad i gran samt fönster gjorda i plexiglas för den bästa säkerheten. Stugan finns i två olika utföranden, Maxi och Mini. Maxi är utrustad med två stycken rum samt en kiosklucka och Mini är ett rum utrustat med en kiosklucka. Stugan är obehandlad och ska behandlas innan användning enligt anvisningarna.

 

Sunny Lekstuga, Lodge Blå/Vit

 

bästa lekstugan

 

Detta är en väldesignad lekstuga som smälter väl in i de allra flesta miljöer och är därför ett utmärkt alternativ både till era barn men även till er själva då ni slipper ha en stuga på trädgården som ni ej trivs med. Stugan är tillverkad av cederträ och är FSC-certifierad. Rekommenderad ålder är barn mellan 3 till 11 år.

 

Köp lekstuga – Tänk på detta

 

Vårt mål är att försöka hjälpa er i köpbeslutet och därmed få ett enklare val när ni ska välja en lekstuga som passar just er och ert barn. Den absolut viktigaste faktorn är att era barn kommer tycka om den samt att den är säkert byggd. Här listar vi de olika faktorer som ni också kan överväga innan ni bestämmer er.

Budget

Att bestuta om budgeten för lekhuset är ett av de viktigaste besluten. Priset kan skilja sig avsevärt beroende på vad för typ av hus ni letar efter, en mindre lekstuga i plast är avsevärt billigare än ett större lekhus byggt i trä. Men överväg noga alla fördelar med det större huset innan ni beslutar er för en lägre budget, många barn älskar funktioner som ett eget kök, möjlighet att dekorera ett rum med mera.

Säkerhet

Säkerhet är som ni säkerligen redan vet av högsta prioritet när det handlar om era barn. Därför gäller det att välja ett lekhus/lekstuga/klätterställning från ett bra företag och vi rekommenderar inte att man handlar ett lekhus från till exempel Kina bara för att hitta ett billigt pris. För att veta mer om hur företagen jobbar kring säkerhet gå in på vardera företags hemsida och läs mer kring säkerhets specifikationerna.

Storlek

Oavsett om ditt lekhus ska vara inomhus eller utomhus så gäller det att ha tillräckligt mycket yta för att få plats med lekstugan. Innan du köper lekhuset kan det vara bra att mäta rummet eller utomhus platsen där ni ska placera stugan för att veta att den faktiskt får plats. Ni vill i alla fall ha ett par meter mellan lekhuset och andra objekt så att man kan springa runt och leka utan problem.

Material

Materialet som lekhuset är byggt i spelar en stor roll när man tänker på hur framtidssäker den är, och självklart även ur miljöskäl. Lekstugor/klätterställningar som är byggda i trä är överlägset de bästa när man tänker i termer som hållbarhet och hur bra de skyddar mot regn och andra typer av väderförhållanden. Lekstugor i plast kan vara att föredra i inomhusmiljöer då de är mycket lättare och enklare att montera ned om det skulle behövas.