Bästa Gravidkudden 2020 – Bäst i test

Om du förväntar dig ett nytt tillskott till din familj är du nog vid detta lag väl medveten om att din sömn kommer påverkas under graviditeten och det är därför en gravidkudde som är bäst i test är ett måste. Gravidkudden eller amningskudden bekämpar de komfortproblem som kan uppstå på grund av din kropps förändrade form när det lilla barnet växer inom dig.

Eftersom vila är avgörande inte bara för din egna hälsa utan även för barnet är det bra att överväga olika sätt för att optimera din vila. I detta test har vi tagit fram den bästa gravidkudden och amningskudden för att du ska kunna få den bästa optimala sömnen någonsin.

7 Bästa Gravidkuddarna 2020: Bäst i test

1. Bbhugme Gravidkudde

Gravidkudde Bbhugme

Bbhugme är en gravidkudde i snygg design. Tanken är att designen på kudden enkelt ska kunna passa in i övrig inredning. Förutom att vara en utmärkt kudde till graviditeten kommer den även fungera perfekt som amningskudde. Överdraget på kudden är tillverkad i mjuk bambu och är Oeko-Tex certfierad. Fyllningen i kudden består av små ESP-kulor som bidrar med sina antibakteriella egenskaper.

2. Doomoo Amningskudde och Gravidkudde

Bästa gravidkudden Doomoo

Doomoo är en stor och super-mjuk kudde som är enkel att formge för att den ska passa dig perfekt under graviditeten och amningen. Kudden är fylld med EPS kulor och överdraget på kudden är en mjuk Öko-tex jersey. Denna kombination ger kudden möjlighet att forma sig till önskad form och ger ett perfekt komfort och stöd.

3. Tjockö Gravidkudde

CARENA-Tjockö-Amningskudde

Tjockö från Carena är en mjuk och ergonomisk amningskudde. Tack vare den runda designen håller sig kudden stadigt runt kroppen och glider inte iväg när du ammar. Överdraget är tillverkat i mjukt bomull och kudden i sig är gjord i Polyfoam som formar sig smidigt.

4. Ergobaby Gravidkudde Natural Curve

Ergobaby-Gravidkudde-Natural-Curve

 

Ergobaby Amningskudde Natural Curve är en specialdesignad amningskudde för att du ska få en bättre hållning, komfort och en mer problemfri amning helt enkelt.

5. Vinter & Bloom Amningskudde

Vinter-&-Bloom-Gravidkudde

Denna amningskudde i Nordic Leaf design ger en snygg och stilren känsla och smälter in snyggt i många olika typer av hem. Amningskudden ger både dig och ditt barn ett skönt stöd och underlättar både amningen och flaskmatningen. Kudden passar även utmärkt som graviditetskudde och fungerar som ett sovstöd innan förlossningen när det är svårt att hitta bra sovställningar. Överdraget är Oeko-Tex certifierat och fyllningen är även den i Oeko-Tex material.

6. Chicco Boppy Stöd Gravidkudde Silverleaf

CHICCO-BOPPY-STÖD-GRAVIDKUDDE

Med gravidkudden Chicco Boppy kommer det bli enklare för dig att hitta en bekväm position under graviditeten. Boppy stödkudde är en fast och mångsidig kudde som ger dig stöd åt magen och ryggen. Den är även lätt att ta med på resor då den är kompakt.

7. Umami Dreamgenii Gravidkudde

Umami Gravidkudde Bäst i test

Umami från företaget Dramgenii är en gravidkudde som ger dig bra stöd för ryggen, svanken och knäna. Kudden är uformad för att du ska kunna ligga bekvämt på din vänstra sida som är den optimala sidan under graviditeten och kudden förhindrar att du rullar över på ryggen när du sover. Denna gravidkudde kan även användas som amningsstöd efter din förlossning.

Hur använder jag en gravidkudde?

Varför du kan behöva en gravidkudde

Oavsett hur din normala sömnposition ser ut kommer den med stor sannolikhet behöva förändras när ditt barn börjar växa under graviditeten. Många kvinnor tycker att det är skönare att sova på sidan och de flesta graviditetskuddar är konstruerade för du enklare ska kunna sova just på sidan.

Många rekommenderar att du sover på din vänstra sida eftersom det ökar mängden blodflöde och näringsämnen till placentan. Du kan också bättre hjälpa till att lindra plötslig ryggsmärta genom att sova på din sida.

Med hjälp av kuddar under eller mellan dina knän kan du hjälpa till kroppen att vara mer avkopplad så att du kan få sömnen du och ditt barn behöver.

Din sömn under graviditeten med en graviditetskudde

Graviditetskuddar är skapta för att att erbjuda dig en mångsidig produkt som kan användas för att hjälpa dig att bli mer bekväm med dina förändrade stadier under graviditeten. Valet av din kudde är ett viktigt val för att stödja din hälsa, och ännu mer när du är gravid.

Sömnpositioner

När du sover på ryggen är det viktigt att hålla huvudet och nacken i linje med resten av ryggen. Här kan valet av en tunnare kudde vara det bästa valet, men när du flyttar kroppen till din sida för att lindra vikten, kan du börja känna det i din ländrygg och behöver därmed en lite tjockare kudde.

Ryggsmärtor är ett vanligt klagomål för gravida kvinnor på grund av det konstanta trycket på de mjukvävnader som rör sig och omformar sig för att rymma kroppsförändringar under graviditeten. Därför är det särskilt viktigt att låta ryggen vila ordentligt genom natten.

Sover du på sidan i början av graviditeten kan det kännas tryggt och bra tills det senare i graviditet börjar skapas en belastning i ryggen pga den ökade vikten. Du kanske också upplever att du inte kan placera benen i samma position utan att känna obehag som innan. Med hjälp av en kudde som skapar ett stöd för magen, ryggstöd och benstöd kan du öka komforten igen.

Sammanfattning

Som med många kuddar är personlig komfort en viktig faktor att överväga, särskilt på grund av den ständigt föränderliga naturen under graviditeten. Att välja från många olika former och stilar kan vara ett svårt beslut.

När du begränsar dina val, ta hänsyn till din naturliga sömnposition och dina egna personliga preferenser för att avgöra vad som kan fungera bäst för dig och din viloposition. Tänk också på tecknen i din egen kropp som berättar om stress och belastning på ryggen och höfterna för att avgöra var extra stöd kan behövas.

5/5 (1 Review)