Bästa Gåstolen 2020 – Bäst i test

  • Hauck Lek & gåstol
  • 2 in 1 Walker

Gåstolen är en populär favorit för bebisen som försöker lära sig gå. Och nog kan det vara en liten favorit även för dig som förälder för givetvis kan det vara skönt att ibland ha användning av en hjälpreda när du själv behöver pusta ut. Vårt mål med detta test är därför att utse den bästa trehjulingen 2019. Läs mer för att hitta produkten vi utsett som bäst i test.

5 Bästa Gåstolarna 2020: Bäst i test

1. Carena Lära Gå Stol

1. Carena Gåstol

Med denna lära-gå stol från det Stockholmsbaserade företaget Carena kan ditt barn träna på att gå på nolltid. Stolens säte är ställbart i tre olika höjdlägen beroende på din bebis längd. Den kan även fällas ihop för en smartare förvaring och du kan ta bort leksakerna alternativt sätta ditt andra leksaker som ditt barn älskar.

2. Hauck Lek & Gåstol

2. Hauck Lek & gåstol 2 in 1 Walker

Denna gåstol är utvecklad för att vara en mobil lekplats för barnet. Här kan alltså ditt barn både lära sig gå samt sitta och leka vid behov. Du kan även ta bort sitsen så förvandlar du gå-stolen till en gå-vagn på nolltid. Gåstolen är även utrustad med ljudknappar där bebisen kan spela olika ljud.

3. Kid’s Concept Lära Gå-Vagn

3. Kid’s Concept Lära Gå-Vagn Blågrå

Här är en vackert designad lära-gå vagn från det svenska märket Kid’s Concept. Med denna vagn hjälper den barnet att hålla balansen när den tar sina första steg och främjar främst motoriken hos barnet. Det finns även gott om utrymme att förvara sina favoritleksaker och ta med dem på äventyr runt om i hemmet. Stolen är lämplig för barn som är 12 månader och uppåt.

4. Värmdö Gåstol 2-i-1

4. Värmdö Gåstol 2-i-1

Med denna lära-gå-stol från Carena kan ditt barn både sitta och gå runt. För barnet kommer det självklart kännas som att köra runt i en bil när dem sitter i förarhytten av denna racermodell. Den är lämplig för barn från 6 månader som kan sitta upp.

5. Toddle Gåstol F1 Walker

5. Toddle Gåstol F1 Walker Wild Rose

Här är en fin rosa lära-gå-stol (Racerbil) för att lära din bebis ta sina första steg. Ditt barn kommer älska att få sitta i förarsätet och när barnet snurrar ratten kommer även framhjulen att snurra åt samma håll.

Vad är en gåstol?

När din bebis försöker gå sina första steg måste du som förälder vara där och stödja hen för att inte barnet ska konstant falla ner platt på marken. Men som du säkert märkt kommer man som förälder vara upptagen med mycket annat och även hur mycket man skulle vilja vara där för barnet kanske det inte alltid passar för stunden, det är här som en gåstol passar perfekt för barnets fortsatta utveckling.

Frågor och svar om gåstolen

Varför en gåstol ett bra köp

En gåstol är definitivt en barnpryl som kommer att vara till nytta för din bebis. Gåstolen bidrar till utvecklingen av motor- och kognitiva färdigheter hos ditt barn. Vissa föräldrar kan betrakta gåstolen som en lite farlig pryl, t.ex en vanlig fråga är om barnet kan skada sig i gåstolen men detta kan vara en lite överdriven oro då gåstolarna byggs med en väldigt hög kvalité.

Gåstolen kan dessutom används i princip vart som helst. Så packa ner den lätt i bilen och ta med den på semester.

Material av gåstolen

Beroende på i vilket material gåstolen är byggd i kommer det att relatera till den övergripande designen och hållbarhet. En stol som är byggd i trä är mycket mer hållbart men det kan vara lite för tungt för mindre barn. Plast är ett bra material då det både är lätt och hållbart.

Gåstolen bör vara utrustad med en del leksaker, alternativt om man montera på det i efterhand. Detta kommer att hålla barnet sysselsatt och hjälper till med utvecklingen av hens kognitiva färdigheter.

Vilken ålder passar en gåstol till mitt barn?

Vi rekommenderar att man väntar att använda en gå-stol eller en gå-vagn tills barnet kan balansera den övre delen av kroppen för att själv kunna välja om de vill sitta med stöd eller gå runt. Detta brukar ske när barnen är runt 6 till 12 månader gamla.

Många forskare rekommenderar att man i de tidigare delen av bebisens liv låter barnet leka på golvet för att barnet ska kunna lära sig motoriken ordentligt.

1177 Vårdguiden rekommenderar att man låta barnet använda en Gå-vagn mellan sex till 12 månader gamla.

5/5 (1 Review)