Bästa Duovagnen 2019 Bäst i test

Duovagnen är anpassad för ett nyfött barn fram till dess att barnet är mellan två till tre år gammalt. En duovagn eller dubbelvagn som det även kallas är snarlik till en kombivagn men det finns en stor skillnad.

I kombivagnen så placerar man en lift med hårda kanter i sittvagnen medans i duovagnen har du två helt separata delar där en del är anpassad för att ligga ner medans en del är för att man ska kunna sitta i. Sedan kan man givetvis skifta mellan sittdelen och liggdelen.

Bästa Duovagnen 2019 Bäst i test

 

1. Britax Smile 2 Duovagn

1. Britax Smile 2 Bästa duovagnen Bäst i test

Smile 2 från Britax är en prisbelönt duovagn och inte är det konstigt då den både levereras i en enastående vacker design men även alla härliga funktioner till alla möjliga situationer. Detta blev vår testvinnare och vi älskar allt som den har att erbjuda från den stora varukorgen som verkligen rymmet allt till den skyddande suffletten och vindskyddet när det är dåligt väder.

 

2. Duovagn Bugaboo Fox

2. Duovagn Bugaboo Fox

Denna kompletta barnvagn från Bugaboo är en vackert designad barnvagn och är ett extremt lyxigt val när du letar efter den bästa duovagnen. Med ett ultralätt chassi kan du enkelt ta med dig denna vagn överallt utan att behöva krångla på grund av vikten. Klädseln på barnvagnen är vind-, olja och vattenavvisande för att klara av även de tuffaste förhållandena och du har en utdragbar solsufflett för att skydda mot både väder och vind. Klädseln på vagnen är tillverkad i minst 50% återvunnet material och den är enkel att ta av och tvätta i maskin om så behövs.

 

 

3. Quinny Hubb Duovagn

3. Quinny Hubb Duovagn

Denna duovagn från Quinny är en härlig sittvagn med en stor förvaringskorg och du kan enkelt göra om vagnen till en duovagn med den medföljande liggdelen. För att kunna använda barnvagnen så länge som möjligt kan du även köpa till en så kallad syskonsits eller sittbräda för det äldre syskonet.

 

4. Carena Vinga Duovagn

4. Carena Vinga Duovagn

Duovagnen Vinga från företaget Carena är en kompakt barnvagn som är enkel och användarvänlig. Med denna vagn har du både en liggvagn och sittvagn i ett vilket är väldigt skönt då du slipper byta vagn när ditt barn växer och blir äldre. Suffletten i denna vagn är underbar då den skyddar mot solljus men även utrustad med både en solskärm och ett ventilationsnät både bak och sidorna för att förbättra luftcirkulationen under varmare väder.

 

5. Carena Visby Duovagn

5. Carena Visby Duovagn

Barnvagnen Visby från det Stockholmsbaserade företaget Carena är en vacker barnvagn med en härlig svart design. I denna stol kommer dina barn sitta och ligga väldigt bekvämt. Liggdelen har en skyddande solsufflett för att undvika starkt solljus och även utrustad med ett meshnät för maximalt luftflöde. Vagnen har plats för två barn upp till 25 kg.

 

Frågor och svar om duovagnen

 

Varför ska du välja en duovagn?

För många är duovagnen den allra bästa barnvagnen på marknaden eftersom det är så enkelt att variera mellan att låta barnet ligga och sitta i vagnen. I liggdelen finns det även en hel del utrymme att packa ner andra saker som till exempel varma filtar under vinterhalvåret. När barnet sedan kan sitta själv i vagnen byter ni enkelt ut liggdelen mot en sittdel och har därmed en vagn med en stor sittdel för barnet.

Vad du ska tänka på när du köper en barnvagn?

Kontrollera de praktiska detaljerna med vagnen innan du går och köper en duovagn, se bland annat till att vagnen får plats i er bil och att den enkelt passar i hissen. Får den inte plats i hissen kan ni ju kontrollera att det finns plats för barnvagnen på markplan. Kontrollera även vikten så att ni vet att ni orkar bära vagnen till exempel upp på bussen. Märker ni att duovagnen är för klumpig för er situation kan ni givetvis välja andra vagnar som är mer praktiska.

[kkstarratings]

Recensera vår produktrecension

Klicka på en stjärna för att sätta ett betyg

Genomsnittligt betyg / 5. Vote count:

Lämna en kommentar