Bästa Duovagnen 2020 – Bäst i test

Duovagnen är en populär barnvagn för föräldrarna tack vare hur bra anpassad den är för riktigt små barn. Vårt mål är att förenkla köpprocessen genom att lista några av marknadens populäraste modeller. Därmed har vi här på Mittbarn.nu gjort ett stort test för att utse den den bästa duovagnen. Läs mer för att hitta produkten vi utsett som bäst i test 2020.

Frågor och svar

Vem passar barnvagnen för?

Duovagnen är anpassad för ett nyfött barn fram till dess att barnet är mellan två till tre år gammalt. En duovagn eller dubbelvagn som det även kallas är snarlik till en kombivagn men det finns en stor skillnad.

I kombivagnen så placerar man en lift med hårda kanter i sittvagnen medans i duovagnen har du två helt separata delar där en del är anpassad för att ligga ner medans en del är för att man ska kunna sitta i. Sedan kan man givetvis skifta mellan sittdelen och liggdelen.

Behöver jag en duovagn?

För många är duovagnen den allra bästa barnvagnen på marknaden eftersom det är så enkelt att variera mellan att låta barnet ligga och sitta i vagnen. I liggdelen finns det även en hel del utrymme att packa ner andra saker som till exempel varma filtar under vinterhalvåret. När barnet sedan kan sitta själv i vagnen byter ni enkelt ut liggdelen mot en sittdel och har därmed en vagn med en stor sittdel för barnet.

Vad ska jag tänka på när jag köper duovagnen?

Kontrollera de praktiska detaljerna med vagnen innan du går och köper en duovagn, se bland annat till att vagnen får plats i er bil och att den enkelt passar i hissen. Får den inte plats i hissen kan ni ju kontrollera att det finns plats för barnvagnen på markplan. Kontrollera även vikten så att ni vet att ni orkar bära vagnen till exempel upp på bussen. Märker ni att duovagnen är för klumpig för er situation kan ni givetvis välja andra vagnar som är mer praktiska.

5/5 (1 Review)