Bästa Cykelvagnen 2020 – Bäst i test

  • Thule Chariot
  • Lite1 Cykelvagn
  • Thule Coaster
  • XT Dubbelvagn
  • Hamax Outback
  • Cykel & Barnvagn

Det finns en hel del olika cykelvagnar på marknaden i olika designer men framförallt för olika funktioner. Så att avgöra vilken cykelvagn som är den absolut bästa är omöjligt då det beror på vad du ska använda den till och vad ert syfte är med cykelvagnen.

Vissa cykelvagnar passar till exempel utmärkt för olika aktiviteter, så kallade multivagnar. Med dessa kan man använda den för olika syften som till exempel att ta med på joggingrundan eller använda som en temporär barnvagn.

Vissa cykelvagnar har gått om plats för två barn medans vissa är små och smidiga för endast ett litet barn. Vi har sammanställt marknadens bästa cykelvagnar i detta test där du kan hitta en vagn som passar dig och ditt barn.

4 Bästa Cykelvagnarna 2020

1. Thule Chariot Lite1 Cykelvagn

1. Bästa cykelvagnen Thule Chariot Lite1 Bäst i test

Svenska företaget Thule är ett av världens bästa bolag inom aktiv livsstil och har flera marknadsledande produkter inom olika segment. Thule vill inte vara sämre när det gäller cykelvagnar och i detta test är hela tre av fyra cykelvagnar från just företaget Thule. De är prisvärda och byggda med en enastående kvalitét. Thule Chariot Lite är en multisportvagn som passar utmärkt för cykling, jogging, promenader och längdskidåkning. Cykelvagnen är hopfällbar och är väldigt enkel att med sig ut på äventyr.

2. Thule Coaster XT Cykelvagn

2. Thule Coaster XT Cykelvagn

Coaster XT från det svenska företaget Thule är en stryktålig och lättanvänd cykelvagn till ett riktigt billigt pris. I denna cykelvagn får du plats med ett eller två barn samt ett medföljande “strolling” hjul för att kunna använda cykelvagnen som en tillfällig barnvagn.

3. Hamax Outback Cykelvagn

3. Hamax Outback Cykelvagn

Den här multifunktionella cykelvagnen kan kombineras som en barnvagn. Modellen heter Outback och är från företaget Hamax. Vagnen är utformad för att två barn ska få plats i vagnen och med en användarvänlig och komfortabel design kommer både du och dina barn älska denna vagnen. Den tar inte mycket plats och är enkel att fälla ihop och ta med sig. Du tar enkelt av däcken med ett klick.

4. Thule Chariot Coaster XT Cykelvagn

4. Thule Chariot Coaster XT Cykelvagn

Coaster XT från Thule är en cykelkärra som kommer tåla det mesta och är ett bra alternativ om du letar efter en billig cykelvagn med väldigt hög säkerhet. Denna cykelvagn kan du även använda som en barnvagn och du får både med ett cykelkit och promenadkit. För att förvandla cykelvagnen till en barnvagn kopplar du på det medföljande promenadhjulet, när det ej används förvaras det på vagnen.

Tänk på detta när du köper en cykelvagn

Olika cykelvagnar beroende på aktivitet

Det finns en hel del cykelvagnar som har multifunkioner och dessa kommer väl till pass för familjer som kanske är lite extra äventyrsdrivna. Du kan till exempel hitta cykelvagnar som fungerar för joggingrundan, skidturen eller helt enkelt en tre eller fyrhjulig barnvagn.

Budget

Desto bättre kvalité desto högre pris, detta stämmer för de allra flesta produkter och detta gäller även för cykelvagnar. Köper du en dyrare cykelvagn med bättre byggkvalitét kommer du notera att det finns en hel del fler finesser, den är lättare, rullar bättre och i många fall enklare att montera. Ska du använda den för flera olika aktiviteter kommer även priset vara högre än barncykelvagnar som endast är anpassade för att vara just det, en cykelvagn.

3/5 (2 Reviews)