Bästa Bilbanan för barn 2020 – Bäst i test

  • KidKraft Disneys
  • Bilar 3 Florida
  • Disney Cars 3
  • Ultimate Speedway
  • Bloomingville
  • Bomullsmatta

Många av oss har definitivt erfarenhet av en legendarisk leksak, just det en bilbana. Minns ni känslan när ni hade en leksak som ni tyckte om att leka med så mycket att ni nästan fick fjärilar i magen bara av att tänka på det?

Själv älskade jag min bilbana mer än något annat. För mig var det känslan av att faktiskt kunna leka med något som speglade verkligheten och att få ta den här bilbanan och använda min fantasi för att bygga en hel stad runt om den.

Idag har marknaden självklart vidareutvecklas från de lite enklare bilbanorna vi var var vana vid som barn, idag är det inga problem att koppla ihop bilbanan med olika elektriska komponenter för att få bilbanan ännu mer levande.

Vi har valt att testa bilbanor för att sammanställa marknadens allra bästa bilbanor så att ditt barn ska kunna bli mer än nöjd när du väl ger hen det. Längre ned i testet har vi sammanställt några punkter som är värda att tänka på när du ska köpa en bilbana.

Bästa Bilbanan 2019 Bäst i test

1. KidKraft Disneys Bilar 3 Bilbana

1-Bilbana-Disneys-Bilar-3-Florida-International-Speedway-Bilbana

 

Disney Pixar Bilar 3 är en av de populäraste filmerna för barn idag, barnen älskar de talade bilarna och deras leksaker säljer enormt bra. Den här bilbanan är även den en stor favorit bland de barnen då man enkelt kan låta fantasin flöda iväg när man leker med bilarna. Bland bilarna finns Blixten McQueen, Cruz Ramirez och Jacksom Storm som alla är med och tävlar för priset. Om barnet du tänkt köpa denna bilbana har sett Disney Cars kommer hen älska denna bilbana.

2. Bilbana Disney Cars 3 Florida Speedway

2-Bästa-bilbanan

 

Även denna bilbana bygger på den omåttligt populära filmen Disney Bilar. Senaste filmen var Disney Bilar 3 och den passar utmärkt för att små barn. Bilbanan är batteridriven och medans bilarna kör runt på banan för att tävla om priset kan du styra över ödet på bilbanan och både byta filer samt köra om andra bilar. Om du vill bygga ut banan med ännu fler delar kan du köpa tilläggsdelarna Florida 500 Racing Garage och Spiral Garage till setet.

3. Bloomingville Bilbana

3-BLOOMINGVILLE-Bomullsmatta-Bilbana-100-x-150-cm

Den här bilbanan är ej byggd i plast utan är gjord i bomull och det bästa med denna bilbana är att den inte tar någon plats alls när man väl placerat den på marken. På denna bana kan du köra runt bland skogen, bergen och till och med stan. Du har även en parkeringsplats där du kan parkera dina bilar.

4. Volvo Challenge Bilbana

4-Speed-Car,-Bilbana,-Volvo-Challenge

För oss svenskar ligger bilmärket Volvo oss gott om hjärtat och varför inte ta vara på vårt kära bilmärke och presentera det för vår nästa generation biläskare med denna bilbana Volvo Challenge? Detta är en riktigt cool bilbana med flera skarpa kurvor och loopar. Bilarna som medföljer är två Volvo V60 bilar, en blå och en gul bil. Bilbanan leveras även med en varvräknare och elektrisk adapter.

5. Bilbana Disneys Bilar 3 Kylarköping

5-KidKraft-Disneys-Bilar-3-Kylarköping-Bilbana-i-trä

Vår sista bilbana i detta test är ännu en modell från Disney Pixar Bilar 3. I denna banan känner du snabbt igen dig från Kylarköping som var en del av filmen och du eller barnet som använder bilbanan kommer känna igen både miljön och karaktärerna. Bilbanan är gjord i ett hållbart trä och innehåller hela 50 delar i setet. För att bygga ihop banan medföljer en steg-för-steg monteringsanvisning.

Tänk på detta när du köper en bilbana

Rekommenderad ålder för bilbanor

När du letar efter den perfekta bilbanan, oavsett om det ska vara en lyxig eller kanske lite billigare variant är det viktigt att den passar barnet du köper den till. För att kontrollera detta är det givetvis bra om barnet möter det rekommenderade åldersspannet och att barnet inte är för liten. På samma sätt kommer det inte vara kul för en till exempel åttaåring om han får en bilbana som var skapad för barn runt fyra års ålder.

Förvaring av bilbanan

Beroende på vilken typ av bilbana du köper så kan du skilja sig avsevärt beroende på hur mycket plats de tar, både när de är nedmonterade men framförallt när man monterar upp bilbanan på golvet. De största bilbanorna kan lätt byggas ut så att de tar upp en stor del av ett helt vardagsrum. Tänk därför noga på hur mycket plats som finns tillgängligt och om du tänkt köpa en bilbana i present kan det vara bra att fråga föräldrarna för råd och tips. I värsta fall kanske de ej har plats att ha en bilbanan överhuvudtaget.

Pris på bilbanor

När du börjar leta runt i butikerna efter de hetaste bilbanorna kommer utbudet vara stort, men ett enkelt knep för att sortera utbudet är att bestämma ditt maximala pris innan du kollar runt. Vissa bilbanor är dyrare än andra pga att de har en hel del tillbehör och andra funktioner och priset kan enkelt spåra ut fullständigt från din ursprungliga budget.

4/5 (2 Reviews)