Bästa Badbaljan 2020 – Bäst i test

När din bebis ska bada är det dags att plocka fram en badbalja. Det är det perfekta alternativet då de är smidiga, ergonomiska och enkla att hantera. Badbaljor finns i flera olika designer och du kan köpa både billiga och lyxiga badbaljor.

Inte minst kan detta vara en perfekt present tillsammans med en badblöja till en vän med ett nyfött barn.

I detta test har vi samlat marknadens bästa badbaljor för att det ska bli enklare för er att hitta den bästa badbaljan för just er.

5 Bästa Badbaljorna 2020 Bäst i test

1. Stokke Flexi Badbalja

1. Stokke Flexi Bath Bundle

 

Den här badbaljan är designad av företaget Stokke. Den är extremt enkel och smidig att använda och du kan använda badbaljan för ditt nyfödda barn ända upp till att hen når fyra års åldern. Med denna badbalja får du även en värmekänslig badkarspropp och den är även bärbar som kan vikas ihop så att den blir platt och enkel att ta med eller förvara hemma.

2. OK-BABY Onda Badbalja

2. OK-BABY Onda

 

OK-Babys badbalja Onda är en enkel och praktiskt variant. Den är designad för nyfödda barn upp till 12 månader gamla och har en inbyggd digital termometer. Till denna badbalja kan du även köpa till ett stöd som du hittar här.

3. Badbalja Top Trend CarloBaby

3. Badbalja Top Trend CarloBaby

 

Med både ett halkskydd och avtappningsmöjligheter kan du köpa denna badbalja från Carlobaby till ett riktigt bra pris. Baljan rymmer 30 liter vatten.

4. Kaxholmen Badbalja Star

4. Kaxholmen Badbalja Star

 

Denna badbaljan från Kaxholmen har en enkel design och till ett riktigt bra pris. Med avtappningsmöjlighet har du en badbalja som har det nödvändigaste men inte så mycket mer.

5. Moby Smart Sling Badbalja

5. Moby Smart Sling 3-Stage Badbalja

 

Skip hop har lanserat förmodligen marknadens coolaste badbalja. Den har ett integrerat stöd i mesh som används som liggstöd de tre första månaderna och kan sedan användas som ett sittstöd mellan åldern 3-6 månader. När barnet är redo att sitta själv tar du bara bort stödet.

Så väljer du den bästa badbaljan

Att bada ens baby kan vara rena nöjet för vissa medans andra bebisar verkligen hatar att bada. Om du märker att barnet stretar emot något fruktansvärt kan du vänta någon dag innan du provar igen, det är även viktigt att bebisen känner sig nöjd innan badet. Låt barnet vara både utvilad och glad och gärna ha ätit någon timme innan.

Relaterat: Bästa UV Tältet

Vad behövs för att bada sin baby?

Det allra viktigaste är givetvis en badbalja som både passar ditt barn men även dig. Tänk på att ha en ergonomisk position så att du har en obekväm position och därmed riskerar en skada som ryggskott. Om ni för tillfället inte har en badbalja rekommenderar vi först och främst att köpa en men tills vidare går det givetvis bra att även använda handfatet som en temporär lösning. Tvätta noggrant av handfatet innan badet.

Vilken temperatur i badbaljan?

Den rekommenderade temperaturen att bada barnet i är runt kroppstemperatur. För att se om badvattnet är i rätt temperatur räcker det med att stoppa ner din armbåge i vattnet, känner du ingen stor skillnad är vattnet i en lagom temperatur. Märker du att barnet ändå reagerar kan du givetvis pröva att ändra vattnet till någon grad kallare/varmare givetvis.

Hur tvättar man sin baby?

Börja med att lägga fram allt inom räckhåll, t.ex tvål och handduk som du behöver under badet. Ta sedan ena armen och håll den mot barnets huvud och handen runt barnets överarm för att ha ett bra grepp. Här är en artikel där Libero guidar dig rätt.

5/5 (1 Review)