Bästa armringarna 2019

Nästan alla barn älskar att vara i vattnet och därför är det ett utmärkt alternativ att investera i de bästa simskydden för ditt lilla barn redan nu. Under sommaren är det populärt att spendera en hel del tid i vattnet och vi alla vet att små barn älskar att leka i vattnet. Och även om ni vill låta era barn få leka fritt är det en hel del risker att vara nära vattnet, speciellt då många små barn inte kan simma och om de kan simma klarar de inte av att göra det speciellt länge. Därför rekommenderar vi att ni köper simskydd och ett av de populäraste simskydden är ett par armringar. Dessa sätter man på barnets armar så att de inte behöver använda lika mycket kraft för att hålla sig flytande. I detta test har vi sammanställt de bästa armringarna.

 

Snabbt svar: Bästa armringarna 2019

  1. Skrutteringen, Armringar, Gul, 1-6 år
  2. Aquarapid – Armringar för barn
  3. Swim Safe Armringar (Step C) 3–6 år

 

Armringar bäst i test

 

Skrutteringen, Armringar, Gul, 1-6 år

bäst-i-test-Skrutteringen Armringar 1-6 ar

Skrutteringen är ett riktigt bra simhjälpmedel för de små barnen och är en vidareutveckling av de klassiska armringarna. En av de större fördelarna med dessa skrutteringarna jämfört med armringarna är att de är mer ergonomiska och ger barnen större rörelsefrihet när de simmar runt i vattnet. Ringarna är byggda i ett mjukt material och saknar alla hårda kanter och skavanker som i vanliga fall skaver mot huden. Du som förälder ska givetvis aldrig lämna barnet utan uppsikt och även de bästa armkuddarna i världen kan ej skydda barnet mot drunkning så var vaksam.  Skrutteringarna är godkända enligt standarden för simhjälp EN13138:2014 och även standarden för leksaker EN71.

 

Aquarapid – Armringar för barn

bästa armringarna

Aquarapids armringar innehåller plastad skumgummi och används för att lära barnen att simma i vatten. Beroende på hur barnet lutar huvudet i vattnet kommer barnets kroppsposition ändras. Lutar till exempel barnet huvudet framåt kommer barnet hamna i ett magläge och om barnet lutar huvudet bakåt kommer kroppen hamna i ett ryggläge. Dessa ringar passar barn från 6 månader och ända upp tills de väger 30 kg.

 

Swim Safe Armringar (Step C) 3–6 år

armringar bäst i test

Inget är mer värdefullt än att se sitt barn lära sig nya färdigheter och med de här armringarna från Swim Safe kan ditt barn känna sig trygg i vattnet för att lära sig simma. De är utvecklade för barn som är 3 till 6 år gamla och de är tillverkade i vinyl.

 

 

Köpguide – Så väljer du den bästa armringen

Det finns en enorm marknad med sim skydd för de små barnen i olika former och mönster. Några varianter har fokuserat mest på design medans andra har fokuserat på en maximal funktion och säkerhet. Vi kommer nog inte behöva förklara mer ingående men ni ska självklart investera i armringar som har den bästa funktionen och säkerheten, men om barnet inte gillar designen kommer de med stor sannolikhet inte trivas med att ha på sig armringarna och kanske i värsta fall ta av sig dem självmant. Det är därför viktigt att barnet även tycker om designen.

Säkerhet

Det första ni ska tänka på är barnets säkerhet och för armringarna gäller det först och främst att de är ergonomiska så att barnet ej väljer att försöka ta av sig armringarna. Det är bra om de till exempel har mjuka kanter. Det är även väldigt bra om armringarna möter standarden för simhjälp EN13138:2014 och standarden för leksaker EN71. Det absolut viktigaste som förälder vet du dock givetvis om – Lämna aldrig barnet utan uppsikt när de rör sig nära vattnet.

Allmäna tips när ditt barn rör sig runt vatten

Var vaksam vid stränder med utströmmar

På vissa stränder kan vattnet skapa starka strömmar som kan dra ut badare till havs, och här är speciellt små barn i farozonen i och med att de i många fall inte når till botten alternativt är för lätta för att hålla emot strömmen. På de flesta stränder med starka utströmmar är det markerat med olika typer av flaggor, var extra noga när ni är utomlands att ni har koll på varningar och regler för den specifika stranden. Detta är något alltför många glömmer bort när de är på stranden med sina små barn.